Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

Anabell 20:45, 02 mar 2016

To wczorajsza przesyłka ciemiernik cuchnący.
Dużo było doniczek w jednym kartonie i trochę liście wygięte, w sumie ładnie wyglądają, są świeże.

Ciemiernik wschodni różowy, nie chcieli mi wysyłać, bo jeszcze za mały, ale ja chciałam jedną mieć przesyłkę zgodziłam się bo ten nie zakwitnie w tym roku.

Tu jest biały ładne grube łodyżki.

Ciemiernik wschodni Prety Ellen Red.
Mirka 20:45, 02 mar 2016

Ja nie mogę ale produkcja.Fajny ten Arcydzięgiel .Haniu u mnie pałki siane w niedzielę z twoich zeszłorocznych nasionek dziś już mają kiełki po 3 dniach.Swoje powinnaś już pakować.
JoannA 20:50, 02 mar 2016

Myślisz Haniu że Prety Ellen Red zakwitnie w tym roku. Chodzę wokół nich i zaglądam z każdej strony i nie mogę się pąków dopatrzeć. A może ja taki gamoń jestem i nie wiem gdzie wypatrywać te pąki.
Cieszę się że Twoja przesyłka też w takim dobrym stanie, a roślinki ładne. Ja zamawiałam też korsykański, ma bardzo ciekawe liście ... takie ząbkowanee brzegi, prawie jak zęby piły
Anabell 20:51, 02 mar 2016

Napia napisał(a)
Cała produkcja na parapecie Moją lobelię sadziłam później, dopiero zaczyna kiełkować, a u Ciebie to już spore rośliny.

Agnieszko budujesz mnie ja nad nimi boleję że słabe.
Anabell 20:57, 02 mar 2016

Tess napisał(a)
Piękne siewy. Ale właśnie przez niedostatek słońca ja jeszcze nie siałam.

Pokaż ciemierniki.

Masz rację lobelię póxniej zasiałam w szklarni nie ogrzewanej słońce było to nagle poszła.
Tess miałam Ci dać znać, Przyleć zobaczyć ciemierniki, a ty masz nosa
Anabell 21:06, 02 mar 2016

JoannA napisał(a)
Myślisz Haniu że Prety Ellen Red zakwitnie w tym roku. Chodzę wokół nich i zaglądam z każdej strony i nie mogę się pąków dopatrzeć. A może ja taki gamoń jestem i nie wiem gdzie wypatrywać te pąki.
Cieszę się że Twoja przesyłka też w takim dobrym stanie, a roślinki ładne. Ja zamawiałam też korsykański, ma bardzo ciekawe liście ... takie ząbkowanee brzegi, prawie jak zęby piły

Asiu - oglądałam też i nie widzę pąków, ale wiesz że cena była niska dla tej odmiany.
W rozmowie tel. mówili że wiosną zakwitną.
Wycofali tylko ze sprzedaży różowy, dlatego ze nie zakwitnie w tym roku bo młody. Ja sama zgodziłam się na młode.

Wahałam się nad korsykańskim.
JoannA 21:13, 02 mar 2016

Nawet jak przyjdzie mi czekać na kwiatki do następnej wiosny to cieszę się z tych zakupów
Podziwiam Twoje wysiewy Haniu. U mnie narazie tylko stipa, rozplenica Rubrum i dmuszek. Pozostałe nasionka czekają na więcej słoneczka.
Anabell 21:25, 02 mar 2016

Joasiu- a ja kłosy rubrum zbierałam w różnych fazach i to dużo, wysiałam
do platonika, i nic. Zasiałam do tej skrzyneczki aksamitkę, bo rubrum nie wyjdzie.
Tak samo nici beda z trawki bronze.
Od nich zamawialam tez nasionka rozplenicy kosmatej, dzis zasialam.
JoannA 21:29, 02 mar 2016

A kiedy wysiałaś Rubrum bo ja 15 lutego i po tygodniu już wschodziła. Może załatwić dla Ciebie nasionka, wzięłabym od koleżanki z pracy.
A kosmatej nie znam, jak ładnie powschodzi to piszę się na sadzonkę
Kasya 21:30, 02 mar 2016

u mnie tez nie rosnie