Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

Kasya 10:51, 10 lip 2016

Haniu, a klosowce ci przezimowaly ?
Mirka 11:41, 10 lip 2016

Kasya napisał(a)
Haniu, a klosowce ci przezimowaly ?
Moje Kłosowce przezimowały bardzo ładnie☺
Matka 21:29, 10 lip 2016

Cudne Anabellki-dzięki Tobie u mnie będzie kilak takich szpalerów
bogumila 22:20, 10 lip 2016

Zachwycają mnie anabelki...piękne.Z cleome zrobimy podobnie...musimy poeksperymentować,żeby nie było nudy.
Anabell 22:24, 10 lip 2016

Kasiu- kłosowce sieją się bardzo, dużo usunęłam wczesną wiosną, potem żałowałam bo przez choroby nie zdążyłam zagospodarować rabaty.
kilka młodych już pokazało kolor, tak że zbiorę nasionka bo w następnym roku mogą nie pojawić się siewki a one i tak zakwitna w tym samym roku.

Gorzej z ożanką nie widzę jej na rabacie. a nasion nie mam, a ona od wysiania zakwitnie w następnym roku.

Jężówkę jeśli dałam Ci sadzonki to różową ona najbardziej się sieje.
bogumila 22:28, 10 lip 2016

Anabell napisał(a)
Kasiu- kłosowce sieją się bardzo, dużo usunęłam wczesną wiosną, potem żałowałam bo przez choroby nie zdążyłam zagospodarować rabaty.
kilka młodych już pokazało kolor, tak że zbiorę nasionka bo w następnym roku mogą nie pojawić się siewki a one i tak zakwitna w tym samym roku.

Gorzej z ożanką nie widzę jej na rabacie. a nasion nie mam, a ona od wysiania zakwitnie w następnym roku.

Jężówkę jeśli dałam Ci sadzonki to różową ona najbardziej się sieje.
Ożanki z nasionek od Ciebie pięknie rosną...jutro zrobię fotkę...
Anabell 22:31, 10 lip 2016

zoja napisał(a)
Cudowne te dalie. Nie myslalam, ze tak rozne kwiaty moga miec.

Zoja - to jeszcze nie wszystkie moje dalie, zaczynają rozkwitać.
Anabell 22:33, 10 lip 2016

Karol99 napisał(a)
Ale masz dużo kwiatów w ogrodzie. Ślicznie.

Karol - nie mam dużych krzewów to kwiatami zastępuję. z czasem rozrosną się.
Anabell 22:44, 10 lip 2016

ag_zie napisał(a)
Łan hortek cudnie wygląda

Agnieszko witam u mnie - zachęcam do ukorzeniania anabelki najłatwiejsza z hortensji.
Anabell 23:03, 10 lip 2016

danuta_szwajcer napisał(a)
Twój łan anabelek imponujący U mnie tez mimo powiązania po deszczu się łamią niestety Ale cudne masz dalie, Haniu podziwiam Cię bo z nimi tyle pracy a Ty dalej nowe dokupujesz chodz należy przyznać, ze te nowości są piękne U mnie raz siła wyższa nie pozwoliła by je z piwnicy wyjąć i posadzić i tak już zostało o wiele mniej pracy. A ogrodowe taką duża ilość masz jeszcze? bo pamiętam jakie cudności pod parasolami miałas

Danusiu - lubię patrzeć na nie, warto popracować nad wiązaniem co rok mocniej to robię i tak przeoczy się.
Dalie miały być ostatni rok i w małej ilości, ale zimą jest czas i zglądam odmiany i ponownie zachoruję jak mam je wiązać to przyrzekam ostatni raz.

Właśnie hortensje ogr. były tak wielkie donice że już nie ma komu targać do budynku. Ja z chorymi barkami nie jestem w stanie. Wyciągnęłąm jeszcze w tym roku i odmłodziłam karpy w tym roku kiatów nie będzie, ogrome donice już zostaną na zewnątrz.