Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

Anabell 22:53, 29 cze 2016

Mirka napisał(a)
Haniu berberysy już się wybarwiły niektóre zastały zielone .Kłosowiec mi się ładnie rozsiał trawki rosną zobacz

Mirko - ciekawa jestem czy te zielone będą wysmukłe o drobnych listkach chciałabym by powtórzyły cechy mateczne.
Moje trawki stoją jeszcze w mnożarce i zagłuszone rozsadami co nie dałam rady wysadzić.

Doradź mi czy tymi małymi berberyskami zrobić obwódkę rabacie trawiastej.
W tej chwili rosną tam kostrzewy ale zagłuszają jeszcze małe tuje Danca aurea.
Tuja z czasem rozrośnie się większa, wykopsam kostrzewy jak znajdę czas. z kostrzewą pracy też jest dużo, przycinać perfekcyjnie wiosną, potem drugi raz jak kłosy ma.
Berberysy też dwa trzy razy ciąć, ale szybko pilarką i prosto.

Bronzowe trawki martwe, posadzę młode w te miejsca.

Zdjęcia z przed kilku dni, trawa już skoszona, wcześniej wstrzymałam się przed upałami. Za to wczoraj nadrobiłam koszami więcej.
zoja 22:55, 29 cze 2016

piekne te rabaty!
Mirka 23:03, 29 cze 2016

Haniu wydaje mi się że ta obwódka z berberysa może ciekawie wyglądać .Tylko trzeba by ją nisko trzymać .Mimo cięcia ja bym zrobiła.Wiesz że zawsze można przesadzić w inne miejsce.☺
Anabell 23:07, 29 cze 2016

Lilie białe są piękne tylko nazwy trzeba identyfikować czy to Rexona czy Keslo.

14 paków mają niektóre.

To już inna odmiana tylko jaka?

Karol99 23:09, 29 cze 2016

Przepiękne są.
Mirka 23:37, 29 cze 2016

Ja w rozpoznaniu lilii nie pomogę nie mam .Twoje Haniu białe cudne ☺Haniu czy Ty masz malwy?Wypatrzyłam u znajomej kwiat prawie czarny śliczne są czekam aż przekwitną to nasionka sobie zabiorę.Zrobię jutro fotkę to przyjdź zobaczyć ☺
bogumila 21:43, 02 lip 2016

...podobna do Mont Blanc.Serdecznie pozdrawiam.
danuta_szwajcer 19:53, 06 lip 2016

Piękne te Twoje rabaty A trawki brązowe u mnie też do wyciepania. Piękne te lilie białe też musze dosadzić: No masz co robic i kosic
JoannA 22:37, 07 lip 2016

Piękne masz Haniu te rabaty i wszystko takie z rozmachem. Trawiasta zachwyciła mnie od pierwszego spojrzenia, brązowych trawek żal ale takie martwe i tak pięknie się prezentują na rabacie
No i ten zachwycający łan anabelek, normalnie oczu nie mogę oderwać od tego widoku.
Lilie w takiej masie prawdziwie czarują.
I wypatrzyłam koperek na rabacie U mnie zaplątał się w różyczkach ale nie wyrywam bo cudnie się skomponował.
Buziaki Haniu i więcej pokazuj ogród bo jest co podziwiać.
Anabell 22:43, 07 lip 2016

Karol już w ubiegłym roku połknęłam bakcyla liliowego.

Mirko pomału dojdę do posadzonych odmian tylko z kartką w ręku.
Malwę mam jedna tylko w tym roku nie zakwitła.
Trzy lata temu siałam malwę czarną, a zakwitła maleńkimi kwiatkami białymi. Wykopałam w ubiegłym roku i w tym wiosną, zostało jeszcze kilka krzaków, korzenie mają półmetrowe.
Te co zostały w tygodniu wycięłam do ziemi robią straszny gaj rosły z anabelkami. To nie były wielkokwiatowe, a szkoda

Bogusiu ta lilia to może być White Tiger.

Danusiu obłęd roboty mam, w tym roku ponownie zostawiłam samosiejki nic nie zdążyłam wysadzić, a całą zimę hodowałam rozsady na parapetach i w mnożarce wszystko pójdzie na kompost, tylko po co jeszcze je podlewam, cały czas miałam nadzieje że jeszcze dam radę siła wyższa co innego wychodzi nie przewidziane