Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Żywopłotki cisowe.

Żywopłotki cisowe.

Anabell 23:33, 22 cze 2018

JoannA napisał(a)
Przerażający widok, ale najważniejsze że nikt nie ucierpiał. Dziasiaj czytam że w pobliskiej miejscowości spadający konar przygniótł mężczyznę i nie udało się go uratować. Tragedia.
W temacie lilii to dodam jeszcze że w ubiegłym roku na jednej rabacie wszystkie zakwitły na bordowo, a kupowałam różowe. W tym roku wszystkie zaczynają kwitnąć i są białe. Jak to wyjaśnić?

Ja mam tak z malwą była różowa ciemna teraz biała i ledwo różowa.
O tej tragedii mówił lekarz jak byłam na wizycie u ortopedy jego znajomy.
Gosiek33 06:22, 23 cze 2018

Kilka lat temu straciłam jabłonkę. Też nie miał kto pnia wyciąć to teraz jest podporą dla clematisów
jolanka 08:30, 23 cze 2018

Widzialam straty po wichurze Dobrze, ze tylko tyle się stało. Wazne, ze nie Wam i domowi. Pewnie, ze przykro ale na takie zjawiska nie mamy wpływu. Rosliny dadza sobie radę szczególnie, ze potrafisz wspanialeo nie zadbać.
wiosna123 11:36, 27 cze 2018

cudowny widok , przepięknie
Anabell 23:24, 29 cze 2018

jolanka napisał(a)
Widzialam straty po wichurze Dobrze, ze tylko tyle się stało. Wazne, ze nie Wam i domowi. Pewnie, ze przykro ale na takie zjawiska nie mamy wpływu. Rosliny dadza sobie radę szczególnie, ze potrafisz wspanialeo nie zadbać.

a dziś tylko zawiało mocniej w jednej chwili, a potem zobaczyłam wyłamało dwa łuki złączone razem, mam przejście od domu do ogrodu.
czyli razem 4 szt, bo dwa po dwa. zarosły bylinowym clematisem.

Też szkoda, trzeba wszystko ściąć.
Fakt to były słabe łuki tanie, ale w ziemię wbite aluminiowe rurki a w to włożone rurki łuków i zardzewiały.
Robione w 14 r.
Teraz trzeba coś wymyślić coś innego.

Przechyliło w stronę ogrodu.
Anabell 00:00, 30 cze 2018

Gosiek33 napisał(a)
Kilka lat temu straciłam jabłonkę. Też nie miał kto pnia wyciąć to teraz jest podporą dla clematisów [/quote

Gosiu! właśnie na tym drzewie miałam posadzić 'Piligrim' i tak posadzę.

Kleszcz mi wszedł pod łopatkę w tym miejscu gdzie jest biustonosz.
Musiałam go nosić kilka dni.
zaczęło swędzić, dojrzeć nie mogłam, bo z tyłu, w lustrze myślałam że pypeć, brodawka.
Coraz mocniej bolało, aż eM wczoraj stwierdził kleszcz.
W ośrodku pielęgniarka urwała go.
Dziś dostałam antybiotyk , za trzy tyg. badania.

ciągle coś mnie ukąsi, mrówki łażą, do domu przynoszę, ale o kleszczu nie pomyślałam.
W ubiegłą sobotę zaczęłam zupełnie wycinać przy ziemi szpaler spirei, pewnie tyle dni go nosiłam i kąpiele nie pomogły.

spryskają cały ogród od kleszczy, a ja zacznę robić opryski owadobójcze.
bo w ciągu dwóch tygodni coś ugryzło w prawą nogę, jakby róża ukuła, obrzęk miałam 9 cm śr. wczoraj ucięło mnie w drugą nogę w tym samym miejscu i siedzę z kompresem sody. Obrzęk też poszerza się.
W pierwszym i drugim przypadku byłam przy różach dziwne.

Dziś poleciałam z opryskiwaczem dałam Decis

Tylko narzekam, kwiatki rozwijają się, pierwszy raz mam taką cynię.

Anabell 00:12, 30 cze 2018

wiosna123 napisał(a)
cudowny widok , przepięknie

Southern Belle

Kasya 05:29, 30 cze 2018

Strasznie by było szkoda powojnika, moze da się przełożyć jakoś ?
I cynie piekne, bardzo je lubie ale jakoś mi sie nie udają, w tym roku mam 1 szt
Pomidorki od ciebie łapią żółty kolor a trawka ma juz pałki bardzo ja lubie
MirellaB 20:10, 30 cze 2018

Haniu piękne zdjęcia. Krwawnik czerwony, lilie w takiej ilości, jeżówki - no cudnie
U Ciebie tak pięknie i bujnie roślinki rosną. Tyle masz pięknych różności. Cofam się kolejny raz i podziwiam
Anabell 20:25, 30 cze 2018

Dalie i mnie słabo jeszcze kwitną, a to jakieś straszydło i nie wiem skąd go mam.

Lipoma

Pink Isa miałam swoją, w ubiegłym roku trafiła się druga zamówiona pomyłka i wtym roku z innego miejsca też jest pomyłka. taka sama dalia.

to biała niska i mały pomponik.