Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród naturalny, pachnący lasem ..

Ogród naturalny, pachnący lasem ..

renatamama3 21:41, 28 maj 2015

Cudny, ten żółtawy orlik ,i jak tu żółtego nie lubić szczególnie w połączeniu z niebieskim .Wyjazd urlopowy cudny .pozdrawiam
AgataBC 17:46, 29 maj 2015

renatamama3 napisał(a)
Cudny, ten żółtawy orlik ,i jak tu żółtego nie lubić szczególnie w połączeniu z niebieskim .Wyjazd urlopowy cudny .pozdrawiam

Renatka, aparat i zachodzące słońce trochę przekłamało jego kolor. Jest bardziej kremowy a przy ogonku lekko błękitny Ale i tak jest piękny..
U Ciebie też piękna wiosna-widziałam wczoraj
Pozdrawiam!
Mysza 18:28, 01 cze 2015

Agciu piękne kolorki nam pokazałaś.
Orliki mnie zauroczyły.
Koniecznie w przyszłym roku muszę posadzić
Gardener27 18:34, 01 cze 2015

Ależ pięknie się wszystko u Ciebie rozrosło Nowa rabata ładnie się zagęszcza i pod koniec sezonu nawet nie będzie znać że to tegoroczne nasadzenia Orliki masz ogromne Jak tylko wpadną mi w ręce ich nasiona to zakupię

kachat 19:08, 01 cze 2015

Orliki superowe, ale mnie czosnki też bardzo zauroczyły Kiedyś chciałam kupić, ale cena była kilkanaście złotych za jedną sztukę :/ Czy jak kupię jeden, to po roku będę mogła porozdzielać ząbki i mi się z jednego dużego czosnka zrobi np. 10..?
AgataBC 21:49, 01 cze 2015

Mysza napisał(a)
Agciu piękne kolorki nam pokazałaś.
Orliki mnie zauroczyły.
Koniecznie w przyszłym roku muszę posadzić

U Ciebie tak intensywny plan, że nie wiem gdzie Ty te orliki miałabyś posadzić
ale i tak je polecam
AgataBC 21:54, 01 cze 2015

Gardener27 napisał(a)
Ależ pięknie się wszystko u Ciebie rozrosło Nowa rabata ładnie się zagęszcza i pod koniec sezonu nawet nie będzie znać że to tegoroczne nasadzenia Orliki masz ogromne Jak tylko wpadną mi w ręce ich nasiona to zakupię

Oby było tak jak piszesz.. póki co susza.. i ciągłe podlewanie.. w przyszłym tygodniu jadę na tartak po korę i rabata będzie uznana za zakończoną.
Orliki kupowałam w Obi z plantiCo i w Brico -Legutka. Mieli różne odmiany.
AgataBC 22:00, 01 cze 2015

kachat napisał(a)
Orliki superowe, ale mnie czosnki też bardzo zauroczyły Kiedyś chciałam kupić, ale cena była kilkanaście złotych za jedną sztukę :/ Czy jak kupię jeden, to po roku będę mogła porozdzielać ząbki i mi się z jednego dużego czosnka zrobi np. 10..?

Mogłabyś tak zrobić, choć te ozdobne nie mają takich typowych ząbków. Tyle, że na kwitnienie musiałabyś czekać kilka lat. Ze swej strony polecam Ci polować na nie w Biedronie, te wielkie kupowałam po niecałe 3zł. Te niższe są w paczkach po kilka sztuk w tej samej cenie.
Gardener27 22:27, 01 cze 2015

A u mnie padała przez ostatnie tygodnie praktycznie bez przerwy Walczę teraz z chwastami Wolę tę firmę nasienną Plantico bo powiedziałem że od Legutko już nic nie kupię Wschody ich nasion są bardzo marne
kachat 00:24, 02 cze 2015

Dzięki Agcia, to będę polować Rozumiem, że na jesieni mam szperać po sklepowych półkach..? Takie duże czosnki się sadzi w tym czasie co tulipany?