Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Liliowo i kolorowo:)

Liliowo i kolorowo:)

danuta_szwajcer 12:06, 03 maj 2015

Bogdzia napisał(a)
Danusiu piękną masz wiosnę ,,mnie zauroczyły zawilce.

Wiosna jest piękna ale deszczu potrzeba Pozdrawiam
danuta_szwajcer 12:07, 03 maj 2015

Marta7 napisał(a)
Danusia pooglądałam z zachwytem Twoje kwiatuchy,a co to za piękność czerwona,ja głupia z początku pomyślalam że to mak po chwili jednak się skapłam że to niemożliwe o tej porze i myślę że to pewnie coś z zawilców,ale nie jestem pewna..
Pozdrawiam i naprawdę cudnie spaceruje się po Twoim raju,nie żałuj zdjęć

Tak Martuś to zawilce, w sloncu bo te w cieniu jakos jeszcze nie chca kwitnąc, sucho u mnie bardzo. Pozdrawiam
danuta_szwajcer 12:10, 03 maj 2015

Kindzia napisał(a)
Gdzie hakone kupujesz? Daleko Danusiu?

Na razie nie będę sadzić więcej lilii, muszę jakoś przeorganizować całą rabatę pod sąsiadami (na razie zupełnie nie mam weny do tej rabaty), tam mam sporo lilii...wiesz co będzie jak tam z widłami i szpadlem wpadnę...szkoda mi sadzić i potem ciachać szpadlem...
Czym psikasz na czerwone potwory liliowe??? U mnie też już dzisiaj poskrzypkę zbierałam

Kasiu niedaleko mnie, ale będą w sprzedaży mieli dopiero gdzies za dwa tygodnie. Ani nie mów tak ładnie lilie rosly i z niektorych to nic nie będzie bo zjadły je slimaki a jak nie śimaki to ta czerwona stonka( Pryskam decisem, popryskałam ekologicznie no i mam teraz dziury Twoje lilie to masz cudne. Pozdrawiam
danuta_szwajcer 12:12, 03 maj 2015

gierczusia napisał(a)
O tulipanowcu poczytałam reasumując...to ja se jeszcze troszkę na te jego kwiaty poczekam a szkoda..są takie widowiskowe...

Buziole gorące

Oj poczekasz a może i ja też bo chodze patrze do góy i nie jestem przekonana czy to pąki, chyba faktycznie musze lornetke tak jak Irenka mówi. Pozdrawiam
danuta_szwajcer 12:14, 03 maj 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Danuś pięknie i bujnie u ciebie Poskrzypka też dzisiaj utłukłam. Czekam na ciebie

U mnie tez plaga śimakóónych rónistych no i nornic, zaczęam z nimi walczyć ale wiesz musze uwazac bo Kropka, a to dziury mi kopie niezłe Pozdrawiam
danuta_szwajcer 12:16, 03 maj 2015

Mira104 napisał(a)
Cześć Danusiu
Lilie masz przepiękne wystawiasz je u nas w teatrze (wystawa lilii)
ooo i hosty widzę też bardzo ładne niestety moje zakupione w tamtym roku w obi padły
Lilowce ummm, ostróżki..... mogłabym wymieniać i wymieniać no pięknie u Ciebie aż przyjemnie popatrzeć. Pozdrawiam

Dziekuje Ci bardzo ale gdzie tam mnie do wystawiania no i czasu do tego nie mam. Ostrózki mi slimaki zjadły i może i nornice, musze kupic bo bardzo je lubie. Pozdrawiam
danuta_szwajcer 12:28, 03 maj 2015

anna_g napisał(a)
Danusia - cudnie... wszystkie foty śliczne. A ta magnolia na tle forsycji... Łał... Ja mam "letkiego" magnoliowego świra więc wszędzie oglądam magnolie. Piękna jest jak i cały Twój ogródek i od kilku dni mam poczucie że się zdecydowanie stęskniłam za Twoim ogrodem Pozdrawiam

A ja za Tobą Aniu więc serdecznie zapraszam i w koncu musimy się umowic, dwa tygodnie bede zajęta ale potem bardzo chetnie, umowimy sie napisz do mnie Zabrałam sie tez, za porzadki na parterze po mamie i ciagle mam tyły.Wiosna jest piękna, deszczu brak by ta przyroda bardziej ruszyła, dopiero buk u mnie się zbiera. Twoja biała azalia ma dużo pąków i za pare dni zakwitnie Pozdrawiam i ściskam mocno
danuta_szwajcer 12:29, 03 maj 2015

GorAna napisał(a)
Uwielbiam kwitnące jabłonie
Danusiu, cudnie masz
Pozdrawiam

A w tym roku maja wyjątkowo dużo kwiatów)
Pozdrawiam
danuta_szwajcer 12:31, 03 maj 2015

Marta7 napisał(a)
Danusia pozdrawiam,udanego wypoczynku na łonie ogrodu życzę i mam nadzieję że czasu nie zmarnujesz i zrobisz mnóstwo pięknych fotek

Oj czasu to nie marnuję bo cały czas pracuję, moj naukowiec konczy pracę więc nigdzie nie mogliśmy pojechac no to pcham z robotą do przodu Padam juz ze zmeczenia. A fotki zaraz dam
danuta_szwajcer 12:34, 03 maj 2015

Urszulla napisał(a)

U mnie trzeba sadzić dorosłe sadzonki bo gleba bardzo ciężka. Właśnie spaliłam 2 bukszpany które niestety nie przyjęły się z tego powodu. Z nasion i patyczków to tylko drobiazgi hoduję, które wszędzie urosną. Miłego weekendowania, jutro ciepło będzie

A u mnie nornice, slimaki, mszyca i susza, mam nadzieję, że grad mnie ominie w tym roku Pogoda dzisiaj cudna, przecudna Ptaszki pięknie spiewają i chociaz dla tych ptaków nie powycinam drzew tak jak mi radziłas Pozdrawiam niedzielnie