Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 09:18, 28 lut 2014

bogumila_bienko napisał(a)
U nas też nocny mrozik...ale idzie ku lepszemu.

Bardzo mnie cieszy taka informacja, słoneczka potrzebuję i moje roślinki też
kraania 11:17, 28 lut 2014

JoannA napisał(a)

Renatko, coś tam porobiłam w ogrodzie. Przycięłam parę iglaków i tawuły, opryskałam Promanalem, z pozostałymi pracami się wstrzymuję bo zimno, a nocami mrozik.
Róże zamówiłam ale wysyłka dopiero po 1 marca.
pozdrawiam

Asiu jakie dopiero Pierwszy marca już jutro! Dla mnie marzec to już wiosna .
JoannA 11:50, 28 lut 2014

kraania napisał(a)

Asiu jakie dopiero Pierwszy marca już jutro! Dla mnie marzec to już wiosna .

Aniu, dopiero po 1 marca wysyłka ale w kolejności zakupów, ja je zrobiłam przed tygodniem to jestem na końcu kolejki Nie wiem jak długa ta kolejka
Anabell 20:23, 28 lut 2014

Przyszłam zobaczyć zakupione róże. sprawdzałam u dostawcy, to piszą że w kartony pakowane to exstra gatunki. Miałam swoim zrobić zdjęcia ale wyszłam na zewnątrz i czas uciekł.
jednak na niektórych kartonach są pisane nazwy.
JoannA 20:29, 28 lut 2014

Anabell napisał(a)
Przyszłam zobaczyć zakupione róże. sprawdzałam u dostawcy, to piszą że w kartony pakowane to exstra gatunki. Miałam swoim zrobić zdjęcia ale wyszłam na zewnątrz i czas uciekł.
jednak na niektórych kartonach są pisane nazwy.

Hani, zdjęcia nawet chciałam zrobic ale aparat rozładowany. Moje wszystkie są w kartonach, zobaczymy jakie odmiany jak zakwitną. Kidyś kupowałam też w kartonach, miały być czerwone, zakwitły na żółto
Nic nie robiłam dziś w ogrodzie, zimno i brak słoneczka nie zachęca mnie do pracy. Dopadło mnie jakieś zmęczenie, położyłam się i zasnęłam. Teraz czuję że nocka będzie z głowy.
AgnieszkaW 22:57, 28 lut 2014

A ja dzisiaj wsiałam stipę i werbenkę, ale martwię się, bo czytam, że wszędzie już powschodziły i pikujecie. Słyszałam, że werbena bardzo długo wschodzi, czy zdąży zakwitnąć?
JoannA 23:17, 28 lut 2014

AgnieszkaW napisał(a)
A ja dzisiaj wsiałam stipę i werbenkę, ale martwię się, bo czytam, że wszędzie już powschodziły i pikujecie. Słyszałam, że werbena bardzo długo wschodzi, czy zdąży zakwitnąć?

Agnieszko, stipa wschodzi już po tygodniu, moja werbena wschodziła po dwóch tygodniach. W ubiegłym roku siałam na początku marca i wszystko ładnie urosło i zakwitło. Najważniejsze żeby nasionka powschodziły, dzień dłuższy, słoneczko mocniej grzeje to szybko nadgonią.
pozdrawiam
AgnieszkaW 23:23, 28 lut 2014

No to mnie Joasiu uspokoiłaś (i Terenia u mnie w wątku też). Miłego weekendu życzę
JoannA 23:25, 28 lut 2014

AgnieszkaW napisał(a)
No to mnie Joasiu uspokoiłaś (i Terenia u mnie w wątku też). Miłego weekendu życzę

Byłam u Ciebie ale Tess szybsza
miłego weekendu
monteverde 23:25, 28 lut 2014