Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

kraania 19:29, 10 kwi 2014

Aaa i stipa przeżyła pikowanie . To był mój pierwszy raz hi hi. Mam też niezłą pomidorolandię na parapecie, zaszalałam w tym roku.
buziaki
JoannA 19:31, 10 kwi 2014

kraania napisał(a)
Aaa i stipa przeżyła pikowanie . To był mój pierwszy raz hi hi. Mam też niezłą pomidorolandię na parapecie, zaszalałam w tym roku.
buziaki

A u mnie tylko 6 pomidorków odmiany Koralik
Masz u siebie warzywnik Aniu?
kraania 19:43, 10 kwi 2014

Tak Asiu, w ubiegłym roku posiałam pierwsze warzywa w dwóch skrzyniach. W tym roku chciałabym powiększyć warzywnik, ale nie wiem czy zdążymy tzn. M zdąży z gabionami, bo musimy trochę zmian powprowadzać, żeby miejsce było. Na razie wysiałam marchewkę a na resztę nie mam czasu .
Agania 20:14, 10 kwi 2014

JoannA napisał(a)
Foto Sentry dla Agatki

Jak widać żyje i nadal czeka na swoje miejsce
Agatko, tu za żwirowym kółeczkiem planuję zerwać darń, pociągnąć rabatę aż do skrzyń. Tu planuję go wsadzić. Jak myślisz, będzie mu tu dobrze?

Joasiu będzie mu bardzo dobrze i fajny pomysł z tą rabatką, skrzynie wyglądają imponująco, ogród pięknie się prezentuje, buziak
JoannA 20:18, 10 kwi 2014

Agania napisał(a)

Joasiu będzie mu bardzo dobrze i fajny pomysł z tą rabatką, skrzynie wyglądają imponująco, ogród pięknie się prezentuje, buziak

Dziekuje Agatko. Decyzja odnośnie Sentry definitywnie zapadła
buziaki
ModraSowa 00:44, 13 kwi 2014

Joasiu, przeczytałam. Chylę czoła, uznanie dla Męża. Pracy włożony ogrom, ale praca w ogrodzie to przeciez saaaama przyjemnośc, nawet to zrywanie darni, nawet to grabienie trawy. Nam siłownia nie potrzebna!
A to dopiero początek sezonu.
Magnolia jest śliczna, i kolor skrzyni , bardzo mi się podoba, Czy możesz zdradzić czym malowane?
Oj, zainspirowała mnie ta wycieczka po Waszych włościach, zainspirowała.
Pozdrowienia.
JoannA 17:30, 13 kwi 2014

Za chwilę zrobi się tulipanowo, jeszcze kilka dni
JoannA 17:33, 13 kwi 2014

magnolka

lawenda po przycięciu
JoannA 17:43, 13 kwi 2014

ModraSowa napisał(a)
Joasiu, przeczytałam. Chylę czoła, uznanie dla Męża. Pracy włożony ogrom, ale praca w ogrodzie to przeciez saaaama przyjemnośc, nawet to zrywanie darni, nawet to grabienie trawy. Nam siłownia nie potrzebna!
A to dopiero początek sezonu.
Magnolia jest śliczna, i kolor skrzyni , bardzo mi się podoba, Czy możesz zdradzić czym malowane?
Oj, zainspirowała mnie ta wycieczka po Waszych włościach, zainspirowała.
Pozdrowienia.

Aniu, niesamowita jesteś
Wszystko przeczytałaś?
Magnolia rosnie u mnie dopiero rok i dlatego jej kwiaty tak bardzo cieszą, bałam się, że w moim surowym klimacie nie zakwitnie lub wogóle zmarznie ale jakoś dała radę. Ale tylko dlatego że zima łaskawie się z nami wszystkimi obeszła.
Skrzynie były malowane dekoralem do drewna, kolor jasny szary.
Ogrodowisko jest źródłem ogromnej wiedzy i różnych inspiracji, jesteś niedawno na tym forum i nie przejrzałaś wszystkich wątków. Na innych znajdziesz o wiele więcej inspiracji, ale miło że coś Ci u mnie wpadło w oko. Mój ogród w ciągłych przeróbkach na miarę moich możliwości finansowych.
pozdrawiam serdecznie
yolka 18:29, 13 kwi 2014

Sliczna rabata z biała kulą. Super, dodaje lekkości. Pozdrawiam Joasiu