Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

bociek 06:53, 10 kwi 2014

Asia, bardzo dobry pomysl z tym przeciagnieciem rabaty do skrzyn, bedzie ciaglosc Ja bym ja pociagnela w ksztalcie tarasu, jako kolejny pas, tak, jak masz kostke ulozona Tylko jak bedzie z komunikacja?

Milego dnia
Skula 08:42, 10 kwi 2014

Widze ze i Kolezanka zaczyna zmniejszanie powierzchni trawnika
I powiem szczerze ,ze to jest w ogrodzie fajne , bo mozna ciagle cos zmieniac ,poprawiac, ulepszac
safikey 08:46, 10 kwi 2014

Joasiu ależ macie slicznie w ogrodzie...
ta rabata z iglakami mega mi sie pdoba!!!
juz jestem wiernym fanem Waszego ogrodu

pozdr
Safikey
JoannA 17:43, 10 kwi 2014

bociek napisał(a)
Asia, bardzo dobry pomysl z tym przeciagnieciem rabaty do skrzyn, bedzie ciaglosc Ja bym ja pociagnela w ksztalcie tarasu, jako kolejny pas, tak, jak masz kostke ulozona Tylko jak bedzie z komunikacja?

Milego dnia

Bociusiu, dokładnie tak jak piszesz ta rabata będzie sie ciągnęła jako kolejny pas przy kostce. Z komunikacją nie będzie problemu bo mamy wokół budynku 90 cm opaskę z kostki. Wokół skrzyń będą kamyki. Zamówiłam już ekobordy, parę dni ładnej pogody i troche czasu by się jeszcze przydało żeby wykończyć całość.
Pozdrawiam
JoannA 17:47, 10 kwi 2014

Skula napisał(a)
Widze ze i Kolezanka zaczyna zmniejszanie powierzchni trawnika
I powiem szczerze ,ze to jest w ogrodzie fajne , bo mozna ciagle cos zmieniac ,poprawiac, ulepszac

Trawnik siałam w pierwszym roku po zamieszkaniu, ale już w głowie wykuwał sie plan na zmiany. Ale do tego musiał dojrzeć mój M. Po ręcznym wygrabianiu trawnika do dzisiaj oboje leczymy pęcherze i M ochoczo przystał na moje zmiany. Trawnik będzie zmniejszony jeszcze w innym miejscu ale to kiedyś pokażę.
pozdrawiam
JoannA 18:36, 10 kwi 2014

safikey napisał(a)
Joasiu ależ macie slicznie w ogrodzie...
ta rabata z iglakami mega mi sie pdoba!!!
juz jestem wiernym fanem Waszego ogrodu

pozdr
Safikey

Bardzo dziękuję Safikey i zapraszam
pozdrawiam
bogumila 18:55, 10 kwi 2014

Czy pisałam już,że skrzyneczki śliczne?...i jakie praktyczne.
Zimnica nie pozwoliła pojechać na Z.Pozdrawiam.
JoannA 19:04, 10 kwi 2014

bogumila_bienko napisał(a)
Czy pisałam już,że skrzyneczki śliczne?...i jakie praktyczne.
Zimnica nie pozwoliła pojechać na Z.Pozdrawiam.

Dziękuję Bogusiu, jakoś nie znalazłam u siebie miejsca na warzywnik i stąd pomysł na skrzynie. Czy warzywka będą ładnie rosły wkrótce sie okaże.
U nas rano popadało, czekałam na deszcz bo ostatnio nas omijał, chłodny dzień ale przez chwilę było piękne słoneczko i przyjemny dla oka widok. Wszystko się pięknie zazieleniło
pozdrawiam
kraania 19:22, 10 kwi 2014

Asiu powtórzę się, że skrzynki świetne. Wiesz, że werbena zaczęła mi wschodzić? Cierpliwość to jednak cecha, którą ogrodnik musi mieć Mam nadzieję, że będzie dobrze rosła bo to na razie kiełki są buziam
JoannA 19:25, 10 kwi 2014

kraania napisał(a)
Asiu powtórzę się, że skrzynki świetne. Wiesz, że werbena zaczęła mi wschodzić? Cierpliwość to jednak cecha, którą ogrodnik musi mieć Mam nadzieję, że będzie dobrze rosła bo to na razie kiełki są buziam

To dobra wiadomość Aniu, werbenka na słoneczku szybko nadgoni stracony czas. Moja ma już trzy pary listków właściwych, kilka roslinek rezerwję dla Ciebie.
Za pochwałę skrzyneczek dziękuję
buziaki