Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 21:13, 18 lut 2015

Mirka napisał(a)
Joasiu zdjęcia nie mam bo zciągnęłam nasionka z trawy w pracy.A ty ze swojej masz nasionka ? To może ty pokaż fotkę to zobaczę czy taka sama.Jak ci się podoba Rozplenica Perłowa

Moja 'Vertigo' wyrosła ogromna ale nie kwitła.
Tu zdjęcie z sierpnia. Mam więcej fotek z pźniejszego okresu ale coś dzisiaj kiepsko wchodzą, net się buntuje.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2895-ogrod-joanny-i-andrzeja-od-podstaw?page=437
JoannA 21:16, 18 lut 2015

GorAna napisał(a)
O!!! juz wschody....a ja dopiero jutro siew zaczynam
Pozdrawiam

Zima mi się dłuży Aniu to wiosnę zaprosiłam na parapety. A w ogrodzie niezły mróz, dzisiaj rano było -11.
pozdrawiam
JoannA 21:19, 18 lut 2015

Tess napisał(a)

Sporo tego posiałaś.
Wszystkie byliny siejesz w maju-czerwcu?

Tessiu wszystkie byliny wysieję maj-czerwiec bo brakuje mi miejsca na siewki w domu. Z tym co już wysiałam będę miała niezłą zabawę, szczególnie jak zacznę je hartować.
Anabell 22:54, 18 lut 2015

Ja nie mam zdjęcia trawki verdiego, wiem ze robiła ale nie mogę znaleźć może wyszła b. zła i skasowałam.
Dostałam 3 doniczki od koleżanki, kupiła na giełdzie Bakalarska, mało rozrośnięta, ale z pałkami już w pełni dojrzałymi.
Pilnowałam nasion by dojrzały. Zobaczymy czy powschodzą, ale jeszcze nie siałam.

Asiu- ta Twoja bardzo ładnie się rozrosła.
szemusia 19:54, 19 lut 2015

JoannA napisał(a)

Zima mi się dłuży Aniu to wiosnę zaprosiłam na parapety. A w ogrodzie niezły mróz, dzisiaj rano było -11.
pozdrawiam

- 11?!!! Toż to środek zimy. Ale jest nadzieja, że to ostatnie takie mrozy
Piszesz o hartowaniu - samej mi się śmiać chce, jak mi się przypomni to bieganie z doniczkami każdego wieczora...
Pozdrawiam ciepło Joasiu
Moniq 20:14, 19 lut 2015

Joasiu przeczytałam caly Twój wątek.Jedno co mogę powiedzieć to piekny ogród. Pod Twoim wpływem zakupiłam właśnie nasionka stipy i je wysiałam. Mam nadzieję, że sie udadz, bo nie mam za bardzo reki do samodzielnego tworzenia sadzonek.
Kiedy nalezy je przesadzic do ogrodu, chodzi mi owielkość roslinki? Będe wdzięczna za pomoc

JoannA 20:30, 19 lut 2015

szemusia napisał(a)

- 11?!!! Toż to środek zimy. Ale jest nadzieja, że to ostatnie takie mrozy
Piszesz o hartowaniu - samej mi się śmiać chce, jak mi się przypomni to bieganie z doniczkami każdego wieczora...
Pozdrawiam ciepło Joasiu

U mnie taki lokalny biegun zimna, dzisiaj trochę lepiej, ale po opadach deszczu taka ślizgawica rano była, że baliśmy się jechać autem.
Z tym hartowanim to niezła zabawa ale jak zwykle poradzimy sobie Beatko
pozdrowienia zostawiam.
JoannA 20:36, 19 lut 2015

Moniq napisał(a)
Joasiu przeczytałam caly Twój wątek.Jedno co mogę powiedzieć to piekny ogród. Pod Twoim wpływem zakupiłam właśnie nasionka stipy i je wysiałam. Mam nadzieję, że sie udadz, bo nie mam za bardzo reki do samodzielnego tworzenia sadzonek.
Kiedy nalezy je przesadzic do ogrodu, chodzi mi owielkość roslinki? Będe wdzięczna za pomoc

Monig
tak wołam na moją córcię.
Podziwiam, przeczytać cały wątek to nieźle. Trzeba było pismo obrazkowe tylko przejrzeć... ale mimo mi.
Stipa...nasza miłość ogrodowiskowa...silna mimo że z jej zimowaniem różnie bywa. To roślina której chyba nie da się zmarnować. A jak raz wysiejesz to już na zawsze w ogrodzie.
Przed wysadzeniem koniecznie hartuj sadzonki. Na działke wysadzam jak minie niebezpieczeństwo przymrozków. Zawsze obserwuję prognozy pogody, najczęściej wysadzam po 20 maja, początek czerwca niezależnie od wielkości sadzonek. Na początku ona troszkę "stoi" w miejscu, ale jak już ruszy to idzie jak burza.
pozdrawiam serdecznie
Moniq 21:01, 19 lut 2015

Dziękuje Joasiu za bezcenne wskazówki
Kasya 21:18, 19 lut 2015

Dzisiaj zagladalam i widziałam ze moja stipa ma zielone zdzbla wewnątrz
ale i tak ja trzeba na wiosnę krótko przyciąć ?