Tessiu wszystkie byliny wysieję maj-czerwiec bo brakuje mi miejsca na siewki w domu. Z tym co już wysiałam będę miała niezłą zabawę, szczególnie jak zacznę je hartować.
Ja nie mam zdjęcia trawki verdiego, wiem ze robiła ale nie mogę znaleźć może wyszła b. zła i skasowałam.
Dostałam 3 doniczki od koleżanki, kupiła na giełdzie Bakalarska, mało rozrośnięta, ale z pałkami już w pełni dojrzałymi.
Pilnowałam nasion by dojrzały. Zobaczymy czy powschodzą, ale jeszcze nie siałam.
- 11?!!! Toż to środek zimy. Ale jest nadzieja, że to ostatnie takie mrozy
Piszesz o hartowaniu - samej mi się śmiać chce, jak mi się przypomni to bieganie z doniczkami każdego wieczora...
Pozdrawiam ciepło Joasiu
Joasiu przeczytałam caly Twój wątek.Jedno co mogę powiedzieć to piekny ogród. Pod Twoim wpływem zakupiłam właśnie nasionka stipy i je wysiałam. Mam nadzieję, że sie udadz, bo nie mam za bardzo reki do samodzielnego tworzenia sadzonek.
Kiedy nalezy je przesadzic do ogrodu, chodzi mi owielkość roslinki? Będe wdzięczna za pomoc
U mnie taki lokalny biegun zimna, dzisiaj trochę lepiej, ale po opadach deszczu taka ślizgawica rano była, że baliśmy się jechać autem.
Z tym hartowanim to niezła zabawa ale jak zwykle poradzimy sobie Beatko
pozdrowienia zostawiam.
Monig
tak wołam na moją córcię.
Podziwiam, przeczytać cały wątek to nieźle. Trzeba było pismo obrazkowe tylko przejrzeć... ale mimo mi.
Stipa...nasza miłość ogrodowiskowa...silna mimo że z jej zimowaniem różnie bywa. To roślina której chyba nie da się zmarnować. A jak raz wysiejesz to już na zawsze w ogrodzie.
Przed wysadzeniem koniecznie hartuj sadzonki. Na działke wysadzam jak minie niebezpieczeństwo przymrozków. Zawsze obserwuję prognozy pogody, najczęściej wysadzam po 20 maja, początek czerwca niezależnie od wielkości sadzonek. Na początku ona troszkę "stoi" w miejscu, ale jak już ruszy to idzie jak burza.
pozdrawiam serdecznie