to cudowny , przyjazny i bezproblemowy dom
spełniający nasze wszystkie oczekiwania-
duży , przestronny salon , kuchnia ze spiżarnią
przestronne sypialnie z garderobami plus dwa pokoje gościnne
no i wielka górna łazienka z pralnią - takie nam wyszły po podniesieniu ścianki kolankowej - i ten zabieg polecam bardzo !
domek dobrze ocieplony z bardzo dobrymi oknami , jest naprawdę oszczędny i pochłania dużo mniej zasobów na utrzymanie niż nasze 75 metrowe ostatnie mieszkanie
powiem naprawdę szczerze że po kilku latach mieszkania w domu - niczego byśmy nie zmienili - naprawdę - i to jest chyba najlepsza opinia
o ile podniesliscie scianke kolankowa???boje sie ze jak podniesiemy za barzdo to straci dach na wygladzie a czym opalaci??czy kotłownia nie jest zbyt mała???pozdrawiam
kotłownia jak najbardziej wystarczająca
kominek mamy z rozprowadzeniem ciepła , ale palimy sobie okazyjnie i bardziej dla atmosfery niż dla ogrzewania
mamy też założoną rekuperację i jest to rzecz którą tez polecam
super dzięki za odpowiedz my obecnie mieszkamy na 52 m jest to mieszkanie 2 pkojowe na 4 pietrze gdzie za sam czynsz płacimy 400zł mamy 1 dziecko aczkolwiek cale życie wychowalismy sie w domu prywtnym wiec zastanawiam sie caly czas czy alabaster dla rodzinki 2+2 nie bedzie zbyt ciasny...myśle tu o alabastrze z garazem 1 stanowiskowym przerobionym na pokoj a garaz wolno stojacy obok domku...martwi mnie tez troche brak strychu ale wkoncu sa garderoby
i to od Was zależy jaki będzie duży
my daliśmy strych tylko nad tym pokojem i łazienką
stoi tam pokaźny rekuperator i no i to wszystko co na strychu się trzyma
jest też wyjście na dach
to u mnie musieliby postawić dziesiątki klatek
cała puszcza jest zryta a i ślady są dosłownie pod samym domem
no ale to właśnie są uroki mieszkania poza miastem
ja zupełnie nie narzekam !