Dodany 14:57, 24 mar 2013
Rewizytuję, jak obiecałam i widzę mały, ale bardzo, bardzo zadbany ogród, w porównaniu z początkami, stan obecny robi wrażenie. Widzę, że zdecydowałaś się na styl formalny i dużo zielonego w ogrodzie, gratuluję konsekwencji, bo o nią niełatwo bez względu na wielkość ogrodu.
A dzień na sianie pomidorów jest idealny!
Dodany 16:46, 24 mar 2013
To jest dobry pomysł, tylko myślę, że te koła powinny być większe, bo rabaty robią się nieproporcjonalnie duże. Powiększ troszkę te koła - trzeba będzie trawnika dołożyć.
Ciężko takie wielkie rabaty obsadzić.
Polu, dzięki za wizytę. Byłam pewna, że Twój ogród znam, a mojego wpisu brak.
Teraz widzę, że dwa wątki o tym samym ogrodzie prowadzisz. Może lepiej je połączyć w jeden a Wizytówkę założyć jako drugi...
Planuj zmiany ogrodowe póki zimno, bo potem z ogrodu nie wyjdziesz szybko przy takich planach.Pozdrawiam.
Witaj Polka,
jak zobaczyłam Twój ogród to się zrobiłam zazdrosna. Zawsze chciałam mieć długą, wąską działkę, a mam na odwrót. To wymarzona działka do robienia pokoików i zakamarków. Ja bym nie sadziła w mniejszym kole nic na środku. Tylko z boku np buka kolumnowego, albo wiśnię czerwoną i powtórzyła przy domku. Tak jakoś. Chyba bardziej skracałabym perspektywę. Może ścieżka z kamyków/ płytek/drewna w trawie, a nasadzenia oprócz żywopłotów w takie jęzory, łuki i fale o kontrastowych kolorach?