Też tak chcę nóżki, jak niosą, najważniejsze, co tam strony świata i u mnie już niektóre winogrona do jedzenia, chyba pora na zbiór, będę wozić wszystkim
a w ogrodzie kolorowo, jakby nie liście, to jak pełnia lata u nas w cieniu 25, noce ciepłe, tylko dzień krótszy
udanego spaceru
Dzięki, Iruś. Właśnie byłam z piecholem. Teraz zupka grzybowa z wczorajszego zbioru +grzanki.
A co? Narobię Wam apetytu. Na ryneczku była dziś pani z podgrzybkami, czarną jagodą i borówką brusznicą. Nie kupowałam, bo jeszcze planuję być w lesie.
O cenę nie pytałam,
Witaj Haniu, czytam, że codziennie spacerujesz i tak trzymać.
Ja ostatnio też spacerowałam po lesie w poszukiwaniu grzybów, ale na poszukiwaniu się skończyło...
Ostatnio ciągle u nas pada więc mam nadzieję, że grzybki się pokażą, bo też mam ochotę na zupkę grzybową.
I ja Haniu dzisiaj w grzybkach, dawno tyle nie bylo, dzisiaj znalazlam 60 prawdziwkow i maaase podgrzybkow...Zbieralam 2 godziny, a teraz pewnie bede siedziec przy nich do polnocy...
Elizo,miło Ciebie widzieć. Gdzie się podziewałaś? Spaceruję z psem, chociaż czasami mi się nie chce. Na grzybki jeszcze mam chęć, wszak apetyt na nie rośnie w trakcie zbierania. Martwi mnie tylko, że ma byc bez opadów. Może wieczorne mgły wystarczą?
U Ciebie wilgoć, to i grzybki będą. Znajomi pokazują pełne kosze.
Ale zazdroszczę tych prawdziwków i tylko 2 godziny w lesie, a takie zbiory! Ja najchętniej suszę i mrożę prawdziwki. A później jak się tylko zachce, wyciągam takiego z zamrażarki i robię jajecznicę. uwielbiam
Karolinko, al bo risotto z prawdziwmkami. mniam. Kasiu gratuluję ponownego grzybobrania.
Bo pierwsze w lesie, to pikuś, ale potem w domu.... też ja za klasyfikatora jestem.A bywało i 4 kosze z grzybami w domu.
Teraz nie szaleję, ale nie ukrywam, że lubię.
Ja się ciągle boję grzybów-choć smakują, ale zawsze jak jem mam obawy-chociaż wiem że nie zatruteDzieciakom w ogóle nie daję...ale takie risotto z grzybkamimniam...nie jadłam nigdy i smaka mi narobiłaś