Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Zuzula 07:31, 16 wrz 2014

A do mnie grzybki same ostatnio przychodzą. A to teściowa (nie, nie muchomory), a to sąsiedzi, którzy pracują w lesie przy wycince drzewa i grzyby same im wskakują do koszyków, a zapasy mają już takie, że rozdają dookoła. Wczoraj na przykład dostałam kosz kraśniaczków. Bez żalu zarwałam dla nich noc.

Pozdrawiam Haniu. Miłego dnia.
hanka_andrus 08:01, 16 wrz 2014

Grzyby z czerwonymi kapeluszami , to moje ulubione. - od razu je wypatruję w ściółce leśnej. Wszystkie inne wymagają silnego skupienia.
ANIA 14:21, 16 wrz 2014

sezon grzybowy i u Ciebie trwa. tez wybieram się na grzybki, ale najwcześniej w piątek, bo teraz czas wywiadówek się zaczął
zbigniew_gazda 14:28, 16 wrz 2014

Haniu a na czym polega to skupienie? Boję się grzybów i już. Pozdrowienia zasyłam.
Selly 15:25, 16 wrz 2014

hanka_andrus napisał(a)
Grzyby z czerwonymi kapeluszami , to moje ulubione. - od razu je wypatruję w ściółce leśnej. Wszystkie inne wymagają silnego skupienia.

Czyżbyś miała na myśli tzw " Gołąbki" ? Też zbieram

A tak w ogóle, to się chciałam zapytać, czy wciąż reflektujesz na sadzonkę Bzu Czarnego" Black Eva" ? Pytałaś o niego wiosną, myśląc o zastąpieniu nim swojej kaliny . Jakby co, to wciąż go mam i mogę ci podrzucić ...
hanka_andrus 18:34, 16 wrz 2014

Sylwio, zapraszam z bzem i z psem, jak tylko będę w ogrodzie. Byłam dzisiaj, nie wiem jak jutro, rano się zobaczy. W czwartek ponoć grzybobranie.
Dam znać, kiedy będę. Musimy winobranie zrobić.
hanka_andrus 18:38, 16 wrz 2014

Gołąbki zbieram tylko zielonawe, wszystkieinne są krche,i do transportu trudne. A ja przeważ nie z jednym koszykiem hulam, Czerwone lubię kozaki, i muchomory. Widać je z daleka. Inne trzeba wypatrywać intensywnie.
Kurki miedzy brzozowymi listkami, a borowikowate w brązowej ściółce i korze. A mój wzrok + 6 dioptrii.

Bogdzia 19:07, 16 wrz 2014

hanka_andrus napisał(a)
Gołąbki zbieram tylko zielonawe, wszystkieinne są krche,i do transportu trudne. A ja przeważ nie z jednym koszykiem hulam, Czerwone lubię kozaki, i muchomory. Widać je z daleka. Inne trzeba wypatrywać intensywnie.
Kurki miedzy brzozowymi listkami, a borowikowate w brązowej ściółce i korze. A mój wzrok + 6 dioptrii.

Pomimo tych dioptrii zabierasz jednak kilka koszyków więc dobra z Ciebie zbieraczka.Pozdrówka.
hanka_andrus 19:41, 16 wrz 2014

No i się narobiło! Krytyka boli, a prawda? Gdzieś leży po środku.

Dlatego staram się robić swój ogród tak jak umiem, potrafię, i lubię.
A że niewiele umiem, jeszcze mniej potrafię, to zostaje mi lubienie tego co mam.
Korekty zawsze są -czasami w dobrą, a czasami w złą stronę, ale pretensje mam tylko do siebie.
A ogród, z każdym nowym sezonem ma w prezencie coś nowego. Jeżeli mnie stać na jedną roślinkę - jest tylko jedna. A jeżeli dostanę w prezencie jeszcze coś od rodziny, czy przyjaciół- cieszę się jakby mi kto wór pieniędzy podarował.
Bo to jest ogródek nie Danusi, Kasi, Ewy, czy Edytki tylko mój, Hanusi.
/imiona przypadkowe/. Oprócz mojego.

Pozdrawiam.

jola54 20:43, 16 wrz 2014

Haniu! piękna fotografia TWOJEGO pięknego ogrodu. Mój jest podobny, ("szydło, mydło i powidło"), ale ja lubię mieć wszystko, bo kocham wszystkie rośliny i wszystkie kolory.Pozdrawiam buziaki!