Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

hanka_andrus 20:13, 01 kwi 2013

Impresje marcowe
-----------------------------
Temat niezwykły, lecz zachodzę w głowę,
jak tu pokazać impresje marcowe?
No bo i wiosna, i koniec zimy, i śnieg topnieje.
Chyba należy odwiedzić knieje!

A tam już życie wre na całego!
Blada stokrotka wyłazi spod śniegu!
Zawilce czekają na swoją porę,
I nawet krecik wietrzy swą norę.

Mrówki i pszczoły do pracy się budzą,
a nawet grzyby -te od niechcenia
Zamienią w próchno to co na ziemi.
Lecz to pazerny jest''naród taki",
Obsiądzie nawet wiekowe pniaki.

Szukajcie, więc piękna i dowodów trudu,
Grzybów, pszczół, mrówek, za koniem oraczy,
Pokażcie nam wiosnę znojną, pracowitą
Pokażcie nam wiosnę! Troszeczkę inaczej!
zaga 20:52, 01 kwi 2013

Haniu, jeżeli to Twoje Impresje to nie myślałaś o wydaniu tego co stworzyłaś? Bardzo zdolna jesteś, Pozdrawiam jeszcze świątecznie.
hanka_andrus 21:25, 01 kwi 2013

Tak, to są moje wierszyki. Nie mam ich wiele, przeważnie okazjnalne. Te nie nadają się na publikację w książkach. Dziękuję za pochwały.

Dziś mam doskonały świąteczny przepis na kurczaka
-------------------------------------------------------------------------------
mmmm palce lizać

Kurczaka, starannie umytego układamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego.
Dodajemy goździki, cynamon, a następnie skrapiamy cytryną. Tak przygotowanego kurczaka zalewamy jedną szklankę wina białego, jedną szklankę wina czerwonego. Dodajemy 100 ml ginu, 100 ml koniaku, 200 ml Smirnoffa i 50 ml białego rumu.

Potrawy nie musimy poddawać obróbce cieplnej, a kurczaka możliwie szybko wyrzucamy - bo jest do dupy, natomiast sos.., sos? sooosssik ! Paluszki lizać !

Aha, kurczaka najpierw należy zabić, bo bydlak wychleje co się da
agniecha973 21:47, 01 kwi 2013

Haniu, dziękuję za przepis, BOMBA! Na poprawę humoru! Ale pozwolisz, że nie wypróbuję. Pozdrówka.
hanka_andrus 21:55, 01 kwi 2013

Tez nie miałam śmiałości!
Martek 22:02, 01 kwi 2013

hanka_andrus napisał(a)
Tak, to są moje wierszyki. Nie mam ich wiele, przeważnie okazjnalne. Te nie nadają się na publikację w książkach. Dziękuję za pochwały.

Dziś mam doskonały świąteczny przepis na kurczaka
-------------------------------------------------------------------------------
mmmm palce lizać

Kurczaka, starannie umytego układamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego.
Dodajemy goździki, cynamon, a następnie skrapiamy cytryną. Tak przygotowanego kurczaka zalewamy jedną szklankę wina białego, jedną szklankę wina czerwonego. Dodajemy 100 ml ginu, 100 ml koniaku, 200 ml Smirnoffa i 50 ml białego rumu.

Potrawy nie musimy poddawać obróbce cieplnej, a kurczaka możliwie szybko wyrzucamy - bo jest do dupy, natomiast sos.., sos? sooosssik ! Paluszki lizać !

Aha, kurczaka najpierw należy zabić, bo bydlak wychleje co się da

))))))))))))))))))))
Pozdrawiam Haniu przepis zwala z nóg
hanka_andrus 22:11, 01 kwi 2013

Dokładnie! Witam Ciebie Marto. Jak zdrowie?
12:17, 02 kwi 2013
Haniu, dziękuję za informację o pustynnikach. Odważę się może na dwa i zobaczymy, czy warunki będą im sprzyjały. Wiosna nie jest dla mnie łaskawa nie tylko aurą. Nie będzie mnie ze dwa tygodnie i myślę, że po powrocie zastanę Twój ogród w pełnym rozkwicie. Mój musi na mnie poczekać.
Dziś jest już wiosennie. Wczoraj nie było już śladu po tych ogromnych ilościach śniegu, stopniał w ciągu jednego dnia, jestem zupełnie zaskoczona. Wyglądaj na zachód, może to słoneczko, które u mnie tak pięknie ogrzewa wszystko, jest już blisko?
Miłego dnia!
Pszczelarnia 12:34, 02 kwi 2013

A ja bym spróbowała. Tylko musiałabym tego kurczaka moczyć dokładnie, żeby alkoholowi nic się nie stało. Hania, ściskam Cię!
hanka_andrus 14:19, 02 kwi 2013

Iwonko! Lecz się, kuruj po leczeniu i wracaj do nas w te pędy! Życzę zdrowia. Będę wstawiać fotki jak tylko co będzie do pokazania, Bo na tę zieloność mam chrapkę od miesiąca
I będę wyglądać na Twój znak i dobre wieści.

Pszczółko,ja może bym bez tego kurczaka, a za to z miodkiem. To jeszcze bym się odważyła naparstek, bo w tym zestawie, to chyba nawet do nacierania pleców za mocne!

Słoneczka życzę w połączeniu z ciepłym wiatrem!

Kurczak był, a jakże, tylko ''sosik'' osobno!