Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

malkul 15:14, 02 kwi 2013

Uśmiałam się z tego kurczaka pijaka Hanusiu.
Bogdzia 15:18, 02 kwi 2013

Haniu u Ciebie wesoło i wiosna chyba blisko a u mnie zwały śniegu więc wymyśliłam sobie zabawę żeby nie patrzec na te niezmierzone białości . Pozdrawiam i czekam na zdjecia kwiatków po dłuższej przerwie. mam nadzieję ze wiosna u Ciebie zacznie sie od miejsca w którym niepodziewanie sie skończyła tzn od kwitnienia ranników i krokusów.U mnie dziś jest tak

zawitka 16:59, 02 kwi 2013

Ale kurczę ---pijane????/ no nie .Uchachaam się fajne.Pozdrówka jeeeszcze zimooowo.
dajana 17:18, 02 kwi 2013

figa napisał(a)
Pogodnych i radosnych Świąt Wielkiejnocy

widok na mój ogród dziś rano - bałwankowi zostało już tylko jedno oko i guzik - to znak WIOSNA idzie

Bałwanek śliczny dzieciątko urocze ale proponuję Figo załozyć skarpetki bo ci nózki zmarzną Pozdrawiam serdecznie i wesoło
dajana 17:25, 02 kwi 2013

hanka_andrus napisał(a)
Tak, to są moje wierszyki. Nie mam ich wiele, przeważnie okazjnalne. Te nie nadają się na publikację w książkach. Dziękuję za pochwały.

Dziś mam doskonały świąteczny przepis na kurczaka
-------------------------------------------------------------------------------
mmmm palce lizać

Kurczaka, starannie umytego układamy na dnie naczynia, najlepiej szklanego.
Dodajemy goździki, cynamon, a następnie skrapiamy cytryną. Tak przygotowanego kurczaka zalewamy jedną szklankę wina białego, jedną szklankę wina czerwonego. Dodajemy 100 ml ginu, 100 ml koniaku, 200 ml Smirnoffa i 50 ml białego rumu.

Potrawy nie musimy poddawać obróbce cieplnej, a kurczaka możliwie szybko wyrzucamy - bo jest do dupy, natomiast sos.., sos? sooosssik ! Paluszki lizać !

Aha, kurczaka najpierw należy zabić, bo bydlak wychleje co się da

No Hanusiu, udało ci się na początku mnie zadziwić Myśle sobie czy ta nasza Hania się upiła taki przepis?toż to sama wóda nie kurczak ha,ha Czytając dalej wszystko było zrozumiałe .Fajny przepis na humorek .Buziam w normalny juz dzień
Gosiniak 17:25, 02 kwi 2013

Hahah...fajny ten kurczaczek
Wierszyk super,
śniegu widzę bardzo dużo, ale słoneczko świeci więc najgorzej nie jest, u mnie topi się szybciutko, choć wiele jeszcze zostało, bo po nocy zawsze coś dochodzi, słonka malutko ale było, trzeba się cieszyć choćby z najmniejszych oznak wiosny,
pozdrówka zostawiam
hanka_andrus 17:39, 02 kwi 2013

Cieszę się,że udało się kogoś rozweselić. Dziś na poprawę humoru do piwnicy zlazłam z pustymi słoikami.Na powrót, oczywiście pełne, a na dodatek bulwki mieczyków. Mus przejrzeć, co z nimi po 4 miesiącach.Niestety to, co miało przeczekać nawrót zimy, dostało listków i do życia się rwie.

lilie

siewka cisa wygrzebana miesiąc temu

Canna z nasionka
hanka_andrus 17:40, 02 kwi 2013

agapant

gąszcz na fuksjowej doniczce
hanka_andrus 17:45, 02 kwi 2013

Tylko słońca jak na lekarstwo.
Całe szczęście, że dziś trochę poświeciło, to te moje badylki bez chlorofilu trochę się zazieleniły.

Jak ja z tym majdanem się wywlokę do ogrodu? Trzeba będzie transport organizować.
Ale najpierw kolejny rekonesans. Bałwany na osiedlu jeszcze nieźle się trzymają. Trzeba czekać.
barbara_kraj... 22:29, 02 kwi 2013

Poświątecznie witam
A na właściwą wiosnę przyjdzie nam jeszcze poczekać trochę.
My musimy, a rośliny nie i w tym jest kłopot