Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

bogumila 21:01, 08 kwi 2013

hanka_andrus napisał(a)
Padał, Boguniu, padał. Z samego rana biało było, ale do wieczora się stopiło. Gorzej, że na jutro jeszcze mróz -5 zapowiadają. A miałam frunąć do ogrodu.
...to mamy jednakową pogodę.
Neska 21:02, 08 kwi 2013

Coś zima się do Was przeniosła. U nas dziś było ślicznie i przyjemnie ciepło. Śnieg topniał. W nocy jeszcze ma być słaby przymrozek, ale mam nadzieję, że to już może wiosna wreszcie.
zbigniew_gazda 21:47, 08 kwi 2013

Haniu wpadam z rewizytą a u Ciebie śnieg pada! Kiedy to się skończy. U nas jak widziałaś przyszła wiosna a teraz minus 1. Życzę zmiany pogody jak najprędzej.
ka1sia 21:50, 08 kwi 2013

Haneczko, pozdrawiam cieplutko i promyczki słonka wysylam w Twoją stronę
dajana 22:05, 08 kwi 2013

A ja Haniu pojeżdziłam sobie furgonetką o jednym kółku hi.Woziłam śnieg ,odbiło mi ? Jak nie chce topnieć to ja go wywiozę Wody stoi tak dużo ze musiałam go się pozbyć przynajmniej z oczyszczalni. Przy okazji podsypałam ziemią wokół róż bo bidulki stały w wodzie Ciężki bardzo i twardy żle się kopało, ale się poruszałam tylko nogi przemoczyłam aż w butach chlupało .Spokojnie nie zaziębię się potem poszły do miski z gorącą wodą Jutro powtórka z rozrywki U mnie w domu też mam kawałek wiosny Gałązki brzozy puściły listki i mam jej zwiastun Pod śniegiem to co wcześniej kiełkowało pewnie zgniło a miałam troszkę cebulek różności .Jutro odkopię i zobaczę .Miłego wieczoru Haniu
Joku 22:09, 08 kwi 2013

Chyba tym razem wiosna nadciąga od wschodu, bo u mnie był ładny dzień. Ciekawe jak u Anii Monte? Śniegu już niewiele zostało, tylko ziemia mokra.
hanka_andrus 22:36, 08 kwi 2013

Zbyszku, NJolu, Dajano, Kasiu, Nesko, Bogusiu, do swojej wiosny jeszcze nie mogę dotrzeć.Zaglądam do przed ogródków na osiedlu, i widzę krokusy. Mam nadzieję, że i moje przeżyły kataklizm.
Jak jutro ......
Codziennie ostatnio to powtarzam, a przychodzi jutro i znowu kicha!
Dziękuję za odwiedziny, do Was też zaglądam, ale nie u wszystkich piszę, bo musiałabym wszędzie ochy zostawiać.

Miłego wieczoru!
iwonaj 10:42, 09 kwi 2013

Witaj Haniu u mnie dzisiaj znowu zima i mocno sypie śnieg powoli tracę nadzieję na wiosnę, śniegu cały czas przybywa i chyba powodzie będą nieuniknione jak na raz to zacznie topnieć a pod koniec tygodnia zapowiadają nawet burze - to chyba jakieś anomalia są bo niedługo połowa miesiąca a tu zima? W tamtym roku to ja i sąsiadka o tej porze to sadziłyśmy dalie i canny do ziemi i liście już były a dziś to trudno uwierzyć gdy się patrzy za okno. Pozdrawiam cieplutko i rychłej wiosny życzę.
Joku 21:17, 09 kwi 2013

Haniu, zaglądam.
Bogdzia 21:17, 09 kwi 2013

Wszyscy narzekają na tą pogodę to ja nie będę choc też bym miała ochotę . Pozdrówka zostawiam.