Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

malgorzata_s... 16:38, 21 lip 2014

Gosiu coraz piękniej u Ciebie Kompozycje donicowe bardzo gustowne. Miło usiąść na takim tarasie Bardzo lubię ogólne widoczki bo widaćwtedy gdzie co jest Pozdrowienia zostawiam
popcorn 09:56, 23 lip 2014

hej! poproszę o nowe fotki Co słychać? Praca ogarnięta?
pozdrówka!
Margarete 11:59, 23 lip 2014

popcarol napisał(a)
Małgosiu, pozdrawiam, miłego dnia! Może te przetaczniki przesadź w inne, luźniejsze miejsce? Może maja ciasno, bo żurawki na nie wchodzą?

pozdrawiam!

Musze go przesadzic, ale po kwitnieniu chyba lepiej, niz teraz i do tego nie wiem gdzie..??!! to większy problem......bo jak w wiesz w małym ogrodzie jest malo miejsca.
Margarete 12:01, 23 lip 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Gosiu coraz piękniej u Ciebie Kompozycje donicowe bardzo gustowne. Miło usiąść na takim tarasie Bardzo lubię ogólne widoczki bo widaćwtedy gdzie co jest Pozdrowienia zostawiam

Dziekuje Cioci Gosiu za miłe słowa, rzeczywiście w ciągu dwóch sezonów wiele sie zmieniło na lepsze ale nadal widze wiele niedoborów, w tym m.in. trawnik...co widac z resztą na tych fotkach z perspektywy - ale te spraqwe postawiłam sobie jako zadanie na przyszły rok.
Margarete 12:07, 23 lip 2014

popcarol napisał(a)
hej! poproszę o nowe fotki Co słychać? Praca ogarnięta?
pozdrówka!

O prace nie pytaj.koszmar, ja teraz na 2 biurkach i na 2 stanowiskach, a żar w biurze, pot sie po czole leje....eh
W ogrodzie nic sie nie zmienia, upał męczy mnie i rosliny, poza lawendą która czuje sie w tym słoncu jak ryba w wodzie. róże dają oznaki że powtórzą kwitnienie, nortensje poza Anabelka jeszcze w pąkach, liliowce juz powoli przekwitają, jeżówki są w pełnej krasie i zaczynaja sie mocniej pokazywac trawy. Trawnik miejscami żółknie, nie mam nawodnienia wiec nie daje rady podlewac nawet jesli robie to co dzien i tak gdyby popadało to by odżył. Może dzis po południu cos cykne to wrzuce fotki wieczorem na forum
JoannA 19:08, 23 lip 2014

Małgosiu w sprawie stipy parę słów u mnie.
U nas dzisiaj porządnie podlało ogród. W warszawie była ulewna burza i grad.
Zapracowana pozdrawia zapracowaną
popcorn 09:20, 24 lip 2014

No to Ci podlało, nam też hihi

szef niech Wam klimkę zamontuje! Ja wolę zwykle bez, ale jak jest tak gorąco latem.. to w biurze w mundurkach średnio przyjemnie no i jeszcze jak kogoś zastępujesz... nie zazdroszczę!
Mam nadzieję na weekend pogoda się poprawi, bo mam plany - chcę kulkową rabatę chociaż zacząć!

pozdrawiam!!
Madzenka 10:54, 24 lip 2014

Margarete napisał(a)
Miałam w ub roku posadzone 3 kępki przetaczników rózowych, ładnie mi kwitły a w tym roku tylko jeden z nich sie "wysilił" na 1 kwiatek.....coś im u mnie nie pasuje? towrzystwo zurawek może.....zielone krzaczki sa ale kwiatów nie maja....

To bardzo dziwne.... Bo u mnie przetaczniki są bezobsługowe i rosną jak goopie. Ty im zajrzyj w korzenie... Bo rosną obok żurawek. Ja bym się nie krygowala i prezsadziła. U mnie świetnie rosną w pełnym słońcu.
Milka 16:30, 24 lip 2014

Małgosiu, no najgorzej, ze pracować trzeba, że nie da się być choć tylko pół roku w ogrodzie, ale byłoby fajnie masz ślicznie, wszystko porosło, wkoło wielkie drzewa, na rabatach kuleczki i insze cudności, a już leje, to zmęczony upałem ogród podleje i ruszy wszystko w dwójnasób, oby nie chwasty
pozdrawiam serdecznie
Zielona 17:56, 24 lip 2014

I jak, Małgoś? Podlało w końcu? Mam nadzieję, że i w biurze lepiej się oddycha. Uściski zostawiam.

PS Wróble są okrutne... 5 "Twoich" stip oskubały już doszczętnie...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies