Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 21:59, 08 mar 2015

Karolina kilka fotek mam, ale to dopiero preludium do kwitnienia krokusów - mam nadzieję
Margarete 22:01, 08 mar 2015

Margarete 22:05, 08 mar 2015

Zielona 08:58, 09 mar 2015

Krokusów nie posadziłam. Zostawiłam sobie na kolejny rok. I teraz żałuję, bo to piękny widok. Ale dobrze, że u Was mogę podziwiać. Takie małe kwiaty, a tyle energii wnoszą w ten jeszcze uśpiony ogród, prawda?
Margarete 11:40, 09 mar 2015

Zielona napisał(a)
Krokusów nie posadziłam. Zostawiłam sobie na kolejny rok. I teraz żałuję, bo to piękny widok. Ale dobrze, że u Was mogę podziwiać. Takie małe kwiaty, a tyle energii wnoszą w ten jeszcze uśpiony ogród, prawda?

Koniecznie musisz to nadrobic jesienia, ja w pierwszym sezonie na O. tez nie miałam żadnych cebulowyccch i żałowałam potem wiosna oglądając u innych całe łany krokusów, tulipanów, irysków etc.
Teraz juz i u mnie wiosna zaczyna sie od wczesnych krokusów, przebisniegów, potem krokusy wielkokwiatowe, tulipany, fiołki lesne, czosnki itd..itd...
Takie maleństwa z nich póki co a cieszą oko, szczególnie że widzę je z kuchennego okna i z daleka "świecą" kolorem
Mysza 21:52, 09 mar 2015

I pięknie kolorowo sie zrobiło
Śliczne te krokusiki
Margarete 10:44, 10 mar 2015

Mysza napisał(a)
I pięknie kolorowo sie zrobiło
Śliczne te krokusiki

O witaj Mysza w moim watku
Dzieki za miły wpis- rzeczywiscie krokusiki to takie małe conieco a taka wielka radocha
Margarete 10:46, 10 mar 2015

Dzis rano z okna widziałam w ogrodzie kolejne grupki rozkwitnietych krokusów, tym razem fioletowych, ależ sie cieszę....szkoda że nie zdązyłam obfocic.
Teraz czekam na kwitnienie wawrzynka wilcze łyko i na forsycje...........i wtedy uwierze ze ta prawdziwa wiosna rzeczywiście juz nadeszła.....
JoannA 18:15, 10 mar 2015

Wiosna i u Ciebie Małgosiu co widać po kwitnących krokusach.
Dziękuję za wizytę. U Ciebie jestem zawsz na bieżąco ale wpisów nie zostawiam. Obiecuję więcej się odzywać.
Czy w tym roku też wysiałaś stipę. Swoją będę wymieniała, te dwuletnie sadzonki jakoś nie bardzo mi się podobają. Zostawię tylko te sadzonku w ubiegłym roku.
Zdróweczka życzę i żeby wszelkie kłopoty Cię omijały.
pozdrawiam serdecznie
Krys 18:57, 10 mar 2015

Malgosiu jaka piekan wiosna u Ciebie juz po remoncie? Zadowolona jestes?pozdrawiam