Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Milka 13:38, 25 lut 2016

Margarete napisał(a)
Zdrowieję, zdrowieję Nikitko - dzięki za troskę i propozycję
A co do wiosny to nie wiem jak u ciebie w Szmaragdowym ale do mnie już doszła....nie wiem od której strony idzie...czyżby od wschodu.. ...niemożliwe...zazwyczaj od południa i od zachodu więc w twoim Szmaragdowym powinna już też być....
Bo u mnie już się zaczęło

Pierwsze przebiśniegi i irysek - sztuk jedna

O rany, szybciej iryski, jak u mnie, jest wiosenka, dbaj teraz o siebie, bo jeszcze 2 tygodnie i chyba na dobre ruszymy do ogrodówBuziaki
anabuko1 14:32, 25 lut 2016

Przebiśniegi to i ja już mam.ale irysków jeszcze nie
ale i tak te roślinki już cieszą.
a i ranniki w pączkach tez już mam.
Zielona 18:03, 25 lut 2016

Małgoś, cieple pozdrowienia. Fajną masz wiosnę. Widzę, że nie tylko moje iryski takie odważne Oby nam ich nie zmroziło.
Margarete 00:56, 26 lut 2016

Milka napisał(a)

O rany, szybciej iryski, jak u mnie, jest wiosenka, dbaj teraz o siebie, bo jeszcze 2 tygodnie i chyba na dobre ruszymy do ogrodówBuziaki

Noo.... raz ja jestem przed tobą.....u mnie na rabacie od południowej strony, w słonku, za ściana domu i przy żywopłocie iryski maja jak w cieplarni...tylko tam wychyliły sie z pąków, wszędzie indziej jeszcze nie...
Pozdrawiam
Margarete 00:58, 26 lut 2016

Zielona napisał(a)
Małgoś, cieple pozdrowienia. Fajną masz wiosnę. Widzę, że nie tylko moje iryski takie odważne Oby nam ich nie zmroziło.

No własnie takie wyrywne sa...i może sie to dla nich nie najlepiej skończyć....siedzę teraz przy kompie i widzę za oknem samochody z oszronionymi szybami, mrozi u nas trochę.....a śniegu do ogrzania roślinek brak.
Margarete 01:01, 26 lut 2016

anabuko1 napisał(a)
Przebiśniegi to i ja już mam.ale irysków jeszcze nie
ale i tak te roślinki już cieszą.
a i ranniki w pączkach tez już mam.

Aniu witaj,
muszę do ciebie wpaść pooglądać te twoje wiosenne kwiaty....ja ranników nie mam w ogóle, pewnie bym chciała je mieć ale mój ogród nieduży i wszystkich chciejstw nie pomieszczę a poza tym dziewczyny miały złe doświadczenia z ich rozmnażaniem i przyjmowaniem się roślin...
Pozdrawiam
Margarete 01:07, 26 lut 2016

AnnaCh napisał(a)
To krzyczcie głośno jakby co
Ja jestem co roku i na tych wiosennych i na jesiennej Rol-Szansie (choć to trochę rolnicze targi), bo mam obok teściową i jak jadę do niej na obiad, to aż żal byłoby nie iść
Małgosiu jakie masz kulki tujki? To bowling ball? Widziałam u Ciebie za wiosennymi szafirkami.

Aniu - gdzies przeoczyłam twoje pytanie....nie wiem o które tujki pytasz?

Tuje w kulistej formie mam w donicach na tarasie - to są Danice, i gdzieś pod lasem na rabacie mam jakieś 2 nieduże tujki NN, a obok szafirków to ma kulki bukszpanowe, które kupowałam na tej "ogrodowiskowej" najpopoularniejszej tu na forum plantacji pod Wrocławiem, sama je wykulkowałam i są.
Milka 11:29, 26 lut 2016

Margarete napisał(a)

Noo.... raz ja jestem przed tobą.....u mnie na rabacie od południowej strony, w słonku, za ściana domu i przy żywopłocie iryski maja jak w cieplarni...tylko tam wychyliły sie z pąków, wszędzie indziej jeszcze nie...
Pozdrawiam

Fajne miejsce wybrałaś, moje zbyt dużo cienia jeszcze mają, czekam aż słońce pozycję zmieni
Buziak
AsiaK_Z 20:20, 27 lut 2016

Cześć Małgosiu Cieszę się, że się poznałyśmy
Mathildis 20:29, 27 lut 2016

Przyszłam sprawdzić czy dobrze wątek kojarzyłam (dobrze pamiętałam choć ja raczej wzrokowcem jestem i nazwy niekoniecznie zapamiętuję a przy okazji z chęcią obejrzałam wspomnienia z zeszłorocznego sezonu ogrodniczego i spotkaniowego
Miło było poznać osobiście