Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 16:17, 22 mar 2016

Milka napisał(a)
Fajnie odpaliłyście wiosnę, super z was dziewczyny zapisałam sobie przepis na polędwiczkę, chyba zrobię na święta, buź Małgoś

Oj to napisz jak ci wyszła, czy smakowało
Diewczyny i chłopaki w łódzkiej grupie fajni, ale wasze wrocławskie towarzystwo też przecież super, pamietam jak zazdrosnym okiem patrzyłam na te wasze współne wypady do centrów ogrodniczych, pod iglice czy na to wspólne wiankowanie....
Nie ma co swietni ludzie tu na tym forum sie gromadzą.
Buziaki Irenko!
AgataP 17:31, 22 mar 2016

Margarete napisał(a)

Ja tez nie wiem, mnie osobiście to mozesz wklejac, a co tam

Ja też nie mam nic przeciwko a mięsko w wykonaniu Małgosi pyyyycha
Mąż jak zobaczył to ślinił się jak Luna nad miską
jankosia 13:52, 23 mar 2016

Małgosia, czy ty swoje stokrotki chowasz na noc? Właśnie kończę kompozycję przed domem i patrzę na prognozę. -1 to spokojnie zniosą nie?
AgataP 13:55, 23 mar 2016

Gosiu dodałam przepis na ciasto na forumowej kuchni
Madzenka 20:05, 23 mar 2016

Ojej dopiero do Ciebie wpadłam. Czytam że znakomicie się bawiliście. Super, ze tworzycie tak zgrana grupę!
jankosia 21:33, 23 mar 2016

Małgosia coś ci wkleję. To post Waldka wklejony przez malkul u nawigatorki... Uff To o walce ze szpecielem, co prawda na grabie ale pewnie do wiąza można wykorzystać

triche inaczej. 10 dni to między [...]manalem i ortusem. A drugi promanal pod.koniec kwietnia kiedy pekna pąki losciowe

Dla przypomnienia słowa.waldka:
"Pod koniec kwietnia jesteśmy już po pierwszym oprysku olejowym miejsca w którym rosną graby. Oczywiście nasz zabieg na przedwiośniu nie miał nic wspólnego ze zwalczaniem szpecieli. Następuje okres kiedy to na grabach pierwsze nabrzmiałe pąki liściowe zaczynają pękać. Pod łuską okrywającą młode zwarte listki pobudzają się do życia formy zimujące szpecieli do których na ,,dzień dobry" mamy już dostęp. W tym właśnie czasie robimy pierwszy ze zdwojonego oprysk.

a) powtórnie Promanalem gdy posiadamy jeden środek chemiczny.
b) dowolnym z dwóch ŚOR gdy każdy z nich posiada związek substancji czynnej zaliczany do innej grupy chemicznej.

Po około 10 dniach, a więc w czasie kiedy to powinny pęknąć już wszystkie pąki liściowe, a z pękniętych wcześniej rozwiną się młode listki powtarzamy oprysk:

a) Jedynym środkiem chemicznym który posiadamy np. Ortus 05 SC
b) Drugim z dwóch środków chemicznych które udało nam się zakupić."
Margarete 12:14, 24 mar 2016

AgataP napisał(a)

Ja też nie mam nic przeciwko a mięsko w wykonaniu Małgosi pyyyycha
Mąż jak zobaczył to ślinił się jak Luna nad miską

Margarete 12:15, 24 mar 2016

jankosia napisał(a)
Małgosia, czy ty swoje stokrotki chowasz na noc? Właśnie kończę kompozycję przed domem i patrzę na prognozę. -1 to spokojnie zniosą nie?

No właśnie z tym przymrozkiem same problemy...mam kawałek agro którym zakrywam wieczorem cała donice a rano idąc do pracy zdejmuje...zabawa jest z tym ale mnie sie juz tak chce wiosny....poza tym to lepsze niz targanie donicy po schodach wte i z powrotem....
Margarete 12:16, 24 mar 2016

AgataP napisał(a)
Gosiu dodałam przepis na ciasto na forumowej kuchni

wiem, widziałam dzieki
Mam jeszcze pytania uzupełniające- napisałam tam je obok przepisu
Margarete 12:18, 24 mar 2016

Madzenka napisał(a)
Ojej dopiero do Ciebie wpadłam. Czytam że znakomicie się bawiliście. Super, ze tworzycie tak zgrana grupę!

Rzeczywiście mili i otwarci ludzie gromadzą sie wokół naszego forum i żal by było nie wykorzystać tego i nie spotykać sie, choć w tak małych lokalnych grupach . Ale wasz wrocławska grupa ogrodowiczan też zgarana i sympatyczna jest przecież
Pozdrawiam Mandźen