grazyna_mich...
11:32, 10 lut 2011

W ubiegłym roku latem, spałam już w mojej nie ukończonej altance, więc myślę że w tym roku jak już będzie koniec, to przez całe lato będzie można. Na naszym ogrodzie jest sporo osób które śpią latem, gdyż jak mówią nie ma nic piękniejszego jak ranne budzenie przez ptaki, otwierasz drzwi i zapachy z całego ogrodu wchodzą do środka witając cię. Przed tarasem rośnie lawenda, posieję jeszcze maciejkę, pod pergolą posadziłam darowaną róże pnącą , która podobno pięknie pachnie i nic wiecej do szczęścia nie trzeba.
Kilka róż na mojej działeczce rozmnażałam sama z gałązek, nie wiem czy to znacie, gałązkę róży taką na 5 oczek , świeżo ściętą zakopuję do ziemi ,najlepiej w doniczce, na 3 oczka, a 2 wystają na zewnątrz przykrywam obciętą butelką plastikową i pilnuję żeby miała dosyć mokro, po kilku tygodniach widać czy się przyjęła bo zaczyna wypuszczać świerze oczka i wtedy radość ogromna
Kilka róż na mojej działeczce rozmnażałam sama z gałązek, nie wiem czy to znacie, gałązkę róży taką na 5 oczek , świeżo ściętą zakopuję do ziemi ,najlepiej w doniczce, na 3 oczka, a 2 wystają na zewnątrz przykrywam obciętą butelką plastikową i pilnuję żeby miała dosyć mokro, po kilku tygodniach widać czy się przyjęła bo zaczyna wypuszczać świerze oczka i wtedy radość ogromna