Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe skarby

Ogrodowe skarby

dorciabe 14:25, 22 cze 2014

Beatka no widzę miejsce na nowe roślinki zrobiłaś a jaki kancik pod lenijkęco tam jeszcze posadzisz?
Pomocników masz to i robota idzie szybciorem
podoba mi się ten busz kontrolowany u Ciebie
hotelik dla owadów w różach , jak zakwitnie będzie ślicznie
Mariusz 20:26, 22 cze 2014

Ale wszystko się pięknie rozrosło, a tak niedawno sadzone
Wstawiam link, bo wiem jak często trudno trafić do napisanego postu https://www.ogrodowisko.pl/watek/2547-przyjazny-ogrod?page=142#post_1
Dasia 21:33, 22 cze 2014

Po Twojej pierwszej rewolucji, kolejne to już drobne zmiany jednynie
Fajnych masz pomocników.
Co do wschodniej rabaty, to jak dużo cienia to hostowisko by się sprawdziło, plus coś zmimozielonego, o ile tam śniegu zimą nie odrzucacie.
Betka 22:03, 22 cze 2014

Mariusz napisał(a)
Ale wszystko się pięknie rozrosło, a tak niedawno sadzone
Wstawiam link, bo wiem jak często trudno trafić do napisanego postu https://www.ogrodowisko.pl/watek/2547-przyjazny-ogrod?page=142#post_1

Dziękuję za odpowiedź
Betka 22:14, 22 cze 2014

dorciabe napisał(a)
Beatka no widzę miejsce na nowe roślinki zrobiłaś a jaki kancik pod lenijkęco tam jeszcze posadzisz?
Pomocników masz to i robota idzie szybciorem
podoba mi się ten busz kontrolowany u Ciebie
hotelik dla owadów w różach , jak zakwitnie będzie ślicznie

Pomocników faktycznie mam Roślinki jakie tam trafią ? jeszcze nie wiem jakie :/ Zastanawiam się nad turzycami , hortensjami żurawki, trawy ozdobne, bukszpany i berberysy miniaturki a i jeszcze "coś" na pniu . Konkretów jeszcze nie znam póki co posadziłam żurawki które musiałam przesadzić z miejsca zbyt nasłonecznianego. Chodzę i szukam inspiracji rysuję zarys rabaty i roślin . Będzie to trochę trwało ponieważ sezon truskawkowy trwa więc będę zajęta może to i dobrze poukłada mi się wszystko w głowie
Betka 22:28, 22 cze 2014

Dasia napisał(a)
Po Twojej pierwszej rewolucji, kolejne to już drobne zmiany jednynie
Fajnych masz pomocników.
Co do wschodniej rabaty, to jak dużo cienia to hostowisko by się sprawdziło, plus coś zmimozielonego, o ile tam śniegu zimą nie odrzucacie.

Nad hostami myślałam i pewnie tam trafią jeśli chodzi o śnieg w tamtym miejscu lubi robić się zaspa czasem dochodząca do ok 1,8 m Więc teraz zastanawiam się co tam posadzić żeby zima nie zepsuła roślin?
Konkretnego pomysłu nie mam ale pojadę do szkółek zobaczę co mają i się zastanowię
Ewa4 00:39, 23 cze 2014

No to się napracowalas jak skonczysz to wpadnij na moja działkę bo tez tak mi brak zrobić tylko czasu nie mam hihi.
Betka 18:22, 26 cze 2014

Ewa4 napisał(a)
No to się napracowalas jak skonczysz to wpadnij na moja działkę bo tez tak mi brak zrobić tylko czasu nie mam hihi.

Ewuś na razie jestem na etapie usuwania darni niestety deszcze mi utrudnia prace . Dzisiaj siedzę na O i podglądam może coś mi do głowy padnie
Betka 19:29, 26 cze 2014

Dzisiejsze zdjęcia w deszczu .....

Betka 19:56, 26 cze 2014