Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe skarby

Ogrodowe skarby

jona 21:57, 01 lis 2017

No właśnie sporo roboty, koszt też, a problem może nie być rozwiązany, bo niektóre chwasty są dość mocne. Zakładając rabatę przed ogrodzeniem wyplewiłam, położyłam tekturę, włókninę i korę, a powój i tak sobie rósł. Jakie masz tam chwasty oprócz pokrzywy?
Może zostawić pokrzywy (motyle je lubią, można robić sobie herbatki, można robić gnojówkę). Wtedy wokół pokrzyw posadzić coś równie wysokiego, by się nie rzucała w oczy. To oczywiście luźne pomysły i trzeba je do siebie dostosować
Betka 17:41, 02 lis 2017

Moje kłopotliwe miejsce .
Może jak popatrzę na nie to mi przejdą kompleksy
Betka 17:45, 02 lis 2017

Ewa4 16:37, 03 lis 2017

Witaj Beatko po długim czasie hehe
Masz ładnie czego narzekasz kochana przez zimę zaplanujesz rów a wiosną zrobisz to czego teraz nie zrobiłaś i tyle .Pięknie jest głowa do góry.Pozdrawiam
Marga 21:45, 04 lis 2017

A ja uwielbiam Twój naturalny i bujny rów. Mnie się podoba tak jak jest Żeby moje rośliny chciały tak rosnąć...poza tym, masz wiele ciekawych odmian na których przyjemnie jest oko zawiesić
Czytałam o Twoim lekko podupadły zdrowiu i się zmartwiłam. Oszczędzaj się lepiej, a nie myśl o reorganizacji ogrodu. Zdrówka życzę Beatko i buziaki zostawiam
Betka 09:39, 05 lis 2017

Ewa4 napisał(a)
Witaj Beatko po długim czasie hehe
Masz ładnie czego narzekasz kochana przez zimę zaplanujesz rów a wiosną zrobisz to czego teraz nie zrobiłaś i tyle .Pięknie jest głowa do góry.Pozdrawiam

Miło cię gościć Ewo dziękuję za słowa otuchy ....coś zaplanuje jeszcze nie wiem co ale muszę coś zrobić żeby było mało pracochłonne?! Da się ? Spróbuję
Betka 09:45, 05 lis 2017

Marga napisał(a)
A ja uwielbiam Twój naturalny i bujny rów. Mnie się podoba tak jak jest Żeby moje rośliny chciały tak rosnąć...poza tym, masz wiele ciekawych odmian na których przyjemnie jest oko zawiesić
Czytałam o Twoim lekko podupadły zdrowiu i się zmartwiłam. Oszczędzaj się lepiej, a nie myśl o reorganizacji ogrodu. Zdrówka życzę Beatko i buziaki zostawiam

Dzięki Moniki
Chciałabym żeby nasadzenia nie tworzyły bałaganu ,chaosu ?! Postaram się coś wymyślić
Zdrowie mi podupadło to fakt bo nawet wczoraj pograbiłam chwilę i potem mnie biotro bolało na cóż narazie nie panikuje zrobię rezonans i mam skierowanie na jakieś zabiegi i zobaczymy co dalej będzie staram się o tym nie myśleć raczej skupie się na tym jak tu rabaty nad wodą zmodernizować żeby pielęgnacja nie była taka jak teraz.
Betka 09:47, 05 lis 2017

Słodkości zostawię do porannej kawy
jona 10:12, 05 lis 2017

Tort jest, więc chyba jest jakaś specjalna okazja?
Na dodatek dzień piękny ze słońcem
Marga 11:12, 05 lis 2017

Piękna i smakowita dekoracja! Aleś mi smaka na ciacho narobiła