Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe skarby

Ogrodowe skarby

Ewa4 21:08, 04 mar 2014

Będzie co oglądać w tym sezonie .Ładnie serduszka wychodzi aż muszę jutro moje podejrzec bo jeszcze tam z Wiktorkiem nie dotarłam.
Betka 18:11, 05 mar 2014

AgnieszkaW Ewa 4 dziękuję za miłe słowa
Mam nadzieję że sporo roślinki urosną i będę mogła je rozsadzać i rozsadzać ....
Betka 18:14, 05 mar 2014

a to mój parapet chyba nasionka poczuły że nie mam dla mniech czasu bo jakoś wz ziemi nie chcą wycjodzić !

Ewa4 18:19, 05 mar 2014

Beatko siałaś trytomę dobrze widzę i chyba nawet wschodzi tak .Kiedyś siałam ale nic mi nie wyszło ale pewnie można ją wychodować samemu.
Tarnina 18:34, 05 mar 2014

O jej... ja tez muszę się wziąć za sianie... mam słoneczniczki, cynie, orliki, wilce, kukliki, sama już nie pamiętam z czego zbierałam nasionka.... muszę wszystko przejrzeć... a co ty mówisz... widzę, że coś tam jednak zieleni się w skrzynkach...
Maria667 10:16, 06 mar 2014

Betka napisał(a)
Marysiu obejżałam i przeczytałąm artykół w gazecie Mój Piękny Ogród . To fajnie zobaczyć znajomy ogród w pracsie ogrodowej
Mam do Ciebie pytanie czy klematisy powiino się obciąć po simie czy zostawić takie jakie są ?
Z góry dzięuję za odp
Pozdrawiam - cieszę się że jesteś na O

Betko!
Z clematisami to jest różnie. Zależy od odmiany, jaką masz. Jedne przycina się bardzo nisko, inne tylko trochę. Trzeba patrzeć na opisy na karteczkach.
Ja zazwyczaj traktuję je równo, bo kartek już nie ma, a ja nie pamiętam, jakie były zalecenia. Tnę tylko troszkę, a później jeszcze poprawiam jakieś przyschnięte pędy.W sumie takie traktowanie im nie szkodzi, więc tego się trzymam

Takie nasionka do wschodów przykrywam folią. Mają wtedy stałą temperaturę i wilgotność. Trzeba je tylko regularnie przewietrzać. Rano więc do nich zaglądam, podnoszę folię, wpuszczam im świeżego powietrza i wieczorem. Odkrywam, jak zaczynają wypuszczać drugie listki.
Pozdrawiam
Betka 10:38, 06 mar 2014

Ewa4 napisał(a)
Beatko siałaś trytomę dobrze widzę i chyba nawet wschodzi tak .Kiedyś siałam ale nic mi nie wyszło ale pewnie można ją wychodować samemu.

Ewa siałam trytomę trochę schodzi ale nie za dużo ,zobaczymy jakie będzie efekt końcowy.
resztę nasion będę siać jak tata uruchomi tunel - będę miała dużo miejsca no i tata będzie doglądał to może bęzie lepiej !
Betka 10:41, 06 mar 2014

Tarnina napisał(a)
O jej... ja tez muszę się wziąć za sianie... mam słoneczniczki, cynie, orliki, wilce, kukliki, sama już nie pamiętam z czego zbierałam nasionka.... muszę wszystko przejrzeć... a co ty mówisz... widzę, że coś tam jednak zieleni się w skrzynkach...

w zeszłym roku jakoś mi lepiej szło sianie hihihi teraz z braku czasu jakoś nasionka słabo schodzą
Poprawię się może w przyszłości hihihihi

Sporo masz do siania, dopiero początak marca więc spopkijnie zdążysz
Betka 10:45, 06 mar 2014

Maria667 napisał(a)

Betko!
Z clematisami to jest różnie. Zależy od odmiany, jaką masz. Jedne przycina się bardzo nisko, inne tylko trochę. Trzeba patrzeć na opisy na karteczkach.
Ja zazwyczaj traktuję je równo, bo kartek już nie ma, a ja nie pamiętam, jakie były zalecenia. Tnę tylko troszkę, a później jeszcze poprawiam jakieś przyschnięte pędy.W sumie takie traktowanie im nie szkodzi, więc tego się trzymam

Takie nasionka do wschodów przykrywam folią. Mają wtedy stałą temperaturę i wilgotność. Trzeba je tylko regularnie przewietrzać. Rano więc do nich zaglądam, podnoszę folię, wpuszczam im świeżego powietrza i wieczorem. Odkrywam, jak zaczynają wypuszczać drugie listki.
Pozdrawiam

Mario na właśnie nie pamiętam jakie były zalecenia może gdzieś na zdjęciu widoczną mam etykietę ? Muszę sprawdzić. No to ja też będę traktować je jak ty skoro mi nie szkodzi hihi
Mario ja też przykrywam folią skrzyneczki zdjełam ją do zdjęcia no może mniej tego powietrza wpuszczam
Pozdrawiam
Betka 10:46, 06 mar 2014

Ciesz się że zaglądacie do mnie . Już niedługo wiosna to i zdjęć będzie więcej będzie co oglądać przynajmniej tak mi się wydaje
Pozdrawiam serdecznie