Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe skarby

Ogrodowe skarby

iza_1611 19:29, 19 mar 2014

Witaj Beatko,

strumyk - extra!!! Sama natura....
Już się doczekać nie mogę Twoich tegorocznych ogrodowych prac - będziesz miała ogród 1 klasa

Pozdrawiam cieplutko
Betka 19:38, 19 mar 2014

iza_1611 napisał(a)
Witaj Beatko,

strumyk - extra!!! Sama natura....
Już się doczekać nie mogę Twoich tegorocznych ogrodowych prac - będziesz miała ogród 1 klasa

Pozdrawiam cieplutko

Witam i dziękuję za miłe słowa
Ja również jestem ciekawa co i jak wyjdzie mi w tym roku mam nadzieję że roślinki będę się rozrastać i będę mogła je dzielić i sadzić dalej
Pozdrawiam i zapraszam nad strumyk
Betka 19:40, 19 mar 2014

Ewa4 napisał(a)
Widziałam faktycznie masz tą fotkę na początku w wątku ale nie skojarzyłam jak kawałek pokazałaś .Ładnie to wygląda.

Ewuś przez ten piach to nie bardzo jest co pokazywać na szczęście zamówiliśmy kostkę więc będzie to estetyczniej wyglądało i będę mogła bardziej pokazać to miejsce
Betka 19:44, 19 mar 2014

Maria667 napisał(a)

Już niedużo im brakuje do idealnych kulek Trochę z wierzchu trzeba im przyciąć fryzurkę i będą ok
Właściwie ten większy jest w porządku.

Mario ten większy bukszpan jest mi bardzo bliski ponieważ jak byłam w 1czy 2 klasie w technikum ogrodniczym to pastwiłam się nad nim i kilka razy go przystrzygłam Jest ze mną od początku ogrodu!
Do nożyc to ja się raczej nie śpieszę no ale coś tam próbuje
Betka 19:55, 19 mar 2014

Zastanawiam się jak zagospodarować przed ogródek co by był bardziej reprezentacyjny ? Jeśli macie jakieś propozycje to ja chętnie poczytam
a oto on
jest od strony południowej ma dł 14m i szer 5m

a ta strona ma 16m i od ogrodzenia do ściany jest ok 3m

Betka 20:15, 19 mar 2014

Wiem tyle że nie chcę od izolować się od szosy. jeździ tam mało samochodów więc nie ma hałasu
nie mogę się zdecydować czy chcę mieć tam opływowe kształty rabat czy linie proste ?!
Maria667 15:38, 20 mar 2014

Betka napisał(a)

Mario ten większy bukszpan jest mi bardzo bliski ponieważ jak byłam w 1czy 2 klasie w technikum ogrodniczym to pastwiłam się nad nim i kilka razy go przystrzygłam Jest ze mną od początku ogrodu!
Do nożyc to ja się raczej nie śpieszę no ale coś tam próbuje

Betko!
To znaczy, ze od dawna nad nim już pracujesz
Jeśli chodzi o rabatę z przodu to przede wszystkim powinnaś ją poszerzyć, bo jest zbyt wąziutka. Raczej zostań wierna krzywym liniom. Wszystkie pozostałe rabaty masz w takich opływowych kształtach. Na słup puść winobluszcz "murorum". Szybko rośnie i posiada ogonki czepne, za pomocą których sam się czepia i pnie do góry.
Pozdrawiam.
Ewa4 19:16, 20 mar 2014

Beatko no to jak będzie kostka to super wygodniej będzie a ja wczoraj mówię do mojego że jak on nie ma czasu to ja się zabiorę za ogrodzenie i chyba uraziłam męskie ego bo dziś podesłał mi fachowca ale fachowiec nie bardzo przypominał fachowca więc itak postawiłam na swoim delikatnie podsuwając gościa co dobrze robi wcześniej już z nim wszystko uzgodniłam ale prosiłam jeszcze na niby o opinie M czy się zgadza no i wyszło ,że ostatnie słowo do niego należy hehe no i tak załatwiłam fachofca i jutro przyjerzdza na oględziny i zaczynamy robić ogrodzenie hura
Betka 23:21, 20 mar 2014

Ewa4 napisał(a)
Beatko no to jak będzie kostka to super wygodniej będzie a ja wczoraj mówię do mojego że jak on nie ma czasu to ja się zabiorę za ogrodzenie i chyba uraziłam męskie ego bo dziś podesłał mi fachowca ale fachowiec nie bardzo przypominał fachowca więc itak postawiłam na swoim delikatnie podsuwając gościa co dobrze robi wcześniej już z nim wszystko uzgodniłam ale prosiłam jeszcze na niby o opinie M czy się zgadza no i wyszło ,że ostatnie słowo do niego należy hehe no i tak załatwiłam fachofca i jutro przyjerzdza na oględziny i zaczynamy robić ogrodzenie hura

Hehe ale jesteś nie zła ty to potrafisz chłopa omotać !!!
Cieszę się że będziesz miała ogrodzenie, od razu będzie ładniej to tak jak u mnie z tą kostką hihihi
Ewa4 22:22, 23 mar 2014

Betka napisał(a)

Hehe ale jesteś nie zła ty to potrafisz chłopa omotać !!!
Cieszę się że będziesz miała ogrodzenie, od razu będzie ładniej to tak jak u mnie z tą kostką hihihi

Beatko kostka fajna sprawa ale nie w metrażu jak u mnie 530 m2. wiesz ile to zamiatania na wiosnę a zimą odśnieżania ale kondycji można nabrać to fakt.Z ogrodzenia się cieszę bo wreszcie nasz Delgado sobie pobiega a tak wypuszczamy i pilnujemy bo ludziska się boją przejść zresztą wcale im się nie dziwię sama bym się bała hehe