Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe skarby

Ogrodowe skarby

Betka 21:42, 31 mar 2014

A oto część ogrodu a raczej podwórka. Nie pokazuję tego miejsca ponieważ nie jest reprezentacyjne!
Dwa lata temu posadziłam szmaragdy mam plany co do tego miejsca. Póki co to dzieci mają raj w swoim bałaganie . Jak minie czas piaskownicy i huśtawki posadzę coś przed tujkami ....już mnie kusi alecz wiem że moje niszczyciele wszystko podepczą hihihih więc miejsce sobie czeka na lepsze czasy
W tedy jak sadziłam szmaragdy położyliśmy trawę z rolki dwa gatunki jak widać jedna marniała, marniała aż jej prawie nie ma a druga poradziła sobie świetnie przynajmniej zielona

Ewa4 21:54, 31 mar 2014

Betka napisał(a)

Już już pokazuję .....na razie stoją puste nie wiem co w nie posadzić . Raz mam ochotę na bratki a raz na kulę bukszpanu lub żywotnika zach. Danica muszę się zdecydować hihihi a może posadzę dopiero jakieś pelargonie lub surfinie ??? Nie wiem!

Hehe te same donice wczoraj w tesco dotykałam ale nie kupiłam bo u mnie wieje to na chwilę by były ale ładne są.
Betka 21:57, 31 mar 2014

Ponieważ za mało mi rabat........ muszę sobie dodać roboty Postanowiłam więc coś stworzyć.
Na tą szopę hihihi (ale nazwa ) ma wejść winobluszcz co by zakrył piękne deski!!
Posadziłam jaśmin usunęłam trawę ....

potem wykopałam chyba jodłę kaukaską a M jak wrócił z pracy przywiózł ją ma miejsce

hehe jeden patrzy jak się robi drugi robi jak się patrzy ....

kotek też pomagał

Betka 22:01, 31 mar 2014

Ewa4 napisał(a)

Hehe te same donice wczoraj w tesco dotykałam ale nie kupiłam bo u mnie wieje to na chwilę by były ale ładne są.

o a w jakiej cenie bo ja kupowała gdzie indziej ?
Maria667 12:18, 01 kwi 2014

U Ciebie też wiosna na całego
Donice muszę pochwalić, bo mam takie same
Szukałam tego brabanta do cięcia, ale nie znalazłam. Wieczorkiem wrzucę Ci zdjęcie moje po cięciu.
Pozdrawiam.
Betka 18:23, 01 kwi 2014

Marysiu to ten brabant zastanawiam się czy go usunąć czy spróbować coś z niego zrobić ?

Ewa4 21:15, 01 kwi 2014

No ładnie uparta kobita z Ciebie jednak przesadziłaś to podlewaj dużo rano i wieczorem co się nie przesuszy bo szkoda a brabanta jak masz na straty przeznaczonego to co Ci szkodzi zaryzykować i pociąć go ?Beatko sekator w dłoń i do roboty a mnie tu fotkę po zakończeniu proszę pokazać hehehe.
Maria667 11:00, 02 kwi 2014

Betka napisał(a)
Marysiu to ten brabant zastanawiam się czy go usunąć czy spróbować coś z niego zrobić ?

To ten w rogu? Nie usuwaj, to duże fajne drzewo.
Nie wrzuciłam zdjęcia, bo nie chodził mi internet. Może dzisiaj się uda Pozdrawiam.
Maria667 20:50, 02 kwi 2014

Betka!
Wrzucam u Ciebie mojego brabanta. Cięłam jesienią ubiegłego roku, więc wygląda jak tuż po cięciu, bo jeszcze żadnych przyrostów nie dał.
Dołem zostawiłam taką zieloną, dość gęstą obwódkę, a na końcu każdego pionowego pęda zostawiłam mu kitkę. Będę to formować w kulki. Mam nadzieję,że szybko się zagęszczą.Kulki wyjdą na różnych wysokościach, bo pędy były różnej długości, ale w sumie to dobrze. Będzie ciekawie wyglądać.
Jest to trochę słabo widoczne i na zdjęciu wygląda tak sobie. W rzeczywistości, mimo, że jeszcze nie są to piękne kulki wygląda zupełnie nieźle. Zobacz sama i zadecyduj, czy ryzykujesz
Ewa4 22:12, 02 kwi 2014

właśnie wczoraj podglądałam te wasze brabanty Beatko sprubuj zrobić tak jak ma Marysia będzie fajnie w takim rogu tak mi się wydaje