Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z widokiem na jezioro

Ogród z widokiem na jezioro

Ivvvona 21:32, 12 lut 2014

yolka napisał(a)
Ja też bardzo trawy lubię, a jeszcze kilkanaście lat temu nikt o trawach w ogrodzie nie myślał. Taka jest moda ogrodowa.

Masz racje Jolu, dawniej to i mało kto słyszał o żurawkach, hortensjach odmianowych i innej arystokracji ogrodowej - tylko aksamitki i skalniaczki Ale mnie się ta nowa moda nawet podoba
yolka 21:36, 12 lut 2014

Ivvvona napisał(a)

Masz racje Jolu, dawniej to i mało kto słyszał o żurawkach, hortensjach odmianowych i innej arystokracji ogrodowej - tylko aksamitki i skalniaczki Ale mnie się ta nowa moda nawet podoba

Mnie też. Jako dziecko pamietam, że mama miała w ogrodzie kosmosy, czarnuszkę, lewkonie, dalie, astry i goździki. Pamietaż też aksamitki i nagietki. Więcej nie pamietam.
Ivvvona 21:39, 12 lut 2014

Tamte ogrody też miały swój urok. Mnie bardzo zapadł w pamięć ogród mojej Babci - róże, floksy, maruna, piwonie i dużo jednorocznych.
Bogdzia 21:59, 12 lut 2014

yolka napisał(a)

Zyczę by słoneczko szybko odgrzało a wiaterek odmuchał twoje rabatki ze śniegu jak najszybciej

Takie zyczenia chetnie przyjmuje. Dzięki.
muza 19:02, 13 lut 2014

Jolu puk, puk .... Odpukuję z szachisty refleksem słoneczne i piernikowe pozdrowienia przesylam fajnie znowu biegać po ulubionych ogrodach...............

Agania 10:25, 14 lut 2014

Jolu, ale prace postępują, na pewno cieszysz się bardzo z tej altany, mnie brakuje takiej budowli pod pnącza, i nie mam pięknych pnączy, ty będziesz już niedługo sadzić, czy wybrałaś już pnącza na altankę trawy przepiękne i juki

Ale masz duży ogród i tyle możliwości przed wami, pięknie, czysto i elegancko u Was

Całuję walentynkowo
eugenia_stef... 11:34, 14 lut 2014

yolka napisał(a)
Ja też bardzo trawy lubię, a jeszcze kilkanaście lat temu nikt o trawach w ogrodzie nie myślał. Taka jest moda ogrodowa.

Witaj Jolu a mnie jakoś do tej pory nie zachwyciły trawy no i dobrze, bo gdzie ja bym je posadziła
Choć kiedyś byłam w Takim ogrodzie pełnym traw początkiem lata było cudownie do dziś pamiętam ten szum traw na wietrze ale w moim ogrodzie jakoś tego nie widzę
yolka 13:26, 14 lut 2014

Agania napisał(a)
Jolu, ale prace postępują, na pewno cieszysz się bardzo z tej altany, mnie brakuje takiej budowli pod pnącza, i nie mam pięknych pnączy, ty będziesz już niedługo sadzić, czy wybrałaś już pnącza na altankę trawy przepiękne i juki

Ale masz duży ogród i tyle możliwości przed wami, pięknie, czysto i elegancko u Was

Całuję walentynkowo

Tez Cię całuje walentynkowo , Dziekuję za odwiedzinki. Też do ciebie wpadnę. Pod altaną będą róże czepne i powojniki, może duże miskanty żeby szumiało bo nie ma ciurkadełka. Ale roboty jeszcze co nie miara. Pozdrawiam
yolka 13:28, 14 lut 2014

eugenia_stefanska napisał(a)

Witaj Jolu a mnie jakoś do tej pory nie zachwyciły trawy no i dobrze, bo gdzie ja bym je posadziła
Choć kiedyś byłam w Takim ogrodzie pełnym traw początkiem lata było cudownie do dziś pamiętam ten szum traw na wietrze ale w moim ogrodzie jakoś tego nie widzę

Masz cudowne kwiaty, tylko marzyc o takich, tez nie jestem przekonana, czy trawy potrzebne im do towarzystwa.
malgorzata_s... 15:14, 14 lut 2014

Miłych Walentynek