Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z widokiem na jezioro

Ogród z widokiem na jezioro

yolka 20:20, 27 cze 2018

Margarete napisał(a)

Ale cudnie pokazalaś te chmury Wczoraj w radio mówili że burze na Kujawach jakieś straszne są- myślałam o tobie.
U nas też codziennie popaduje od kilku dni a wczoraj to nawet dość mocno. Ciesze siębo udało mi się wczoraj przed pacą i przed tym większym deszczem rozsypac nawóz na trawnik. Dzisaj też popadało trochę. Nareszcie....ogrodom to przyniosło ulgę ale rolnikom nie i tym wszystkim którzy żyją z jakichś upraw.

Przedwczoraj wracałam z pacy w ulewie, oberwanie chmury, ciemno od deszczu prawie było, wycieraczki na max i 20 km/h tak ok 10 min. U mnie też ładnie popadało, woda stała nawet w redlinach na polu. Niestety na zboża jest zbyt późno, ale okopowe,trawa na łąkach i kukurydza jeszcze urosną. Hodowcy mogliby się wyzbyć stad bo nie będzie czym wykarmić a potem jak zwykle ceny w górę, stada odbudować w przypadku bydła to chyba 2 lata. Nasza Ania z Kamiennego dobrze wiemogłaby nam wykład zrobić
Napia 13:21, 29 cze 2018

Niesamowite zdjęcia chmur... dobrze, że przyniosły deszcz, bo cała przyroda bardzo ich potrzebuje, choć jak piszesz, dla niektórych roślin i tak jest już trochę za późno.
Oglądając zdjęcia pomyślałam, że na tarasie masz jak w raju. Wiem, że brzmi to nieco banalnie, ale takie miałam pierwsze skojarzenieSzczególnie zachwyciły mnie róże pnące i taka zielona gęstwina Zabawy ze słońcem inspirujące, a ostróżki piękne... ach, słów brak. Nie widziałam takich jeszcze I jeśli nie za późno, to i ja się uśmiechnę o nasionka
U mnie emocje już trochę opadły, ale powoli wychodzę z różnych zaległości Myślę, że mnie rozumiesz
Pozdrawiam ciepło
an_tre 16:48, 30 cze 2018

Jolka u nas od wczoraj tak wieje, że mało głowy nie ukręci i to wszystko idzie z twojej strony
Pozdrowienia zostawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
yolka 17:06, 30 cze 2018

Napia napisał(a)
Niesamowite zdjęcia chmur... dobrze, że przyniosły deszcz, bo cała przyroda bardzo ich potrzebuje, choć jak piszesz, dla niektórych roślin i tak jest już trochę za późno.
Oglądając zdjęcia pomyślałam, że na tarasie masz jak w raju. Wiem, że brzmi to nieco banalnie, ale takie miałam pierwsze skojarzenieSzczególnie zachwyciły mnie róże pnące i taka zielona gęstwina Zabawy ze słońcem inspirujące, a ostróżki piękne... ach, słów brak. Nie widziałam takich jeszcze I jeśli nie za późno, to i ja się uśmiechnę o nasionka
U mnie emocje już trochę opadły, ale powoli wychodzę z różnych zaległości Myślę, że mnie rozumiesz
Pozdrawiam ciepło

Dziękuję za miłe słowa, Na tarasie jest bardzo przyjemnie, o ile nie wieje, brak wystarczającej odsłony, ale i tak lubię siedzieć z kawą i patrzeć na ogród. Nasionka zbiorę, starczy, dużo będę mieć.
Rozumiem doskonale Twoje emocje Ja zaczynam 1 sierpnia do 29. Trzymaj kciuki bo lekko nie będzie
yolka 17:07, 30 cze 2018

an_tre napisał(a)
Jolka u nas od wczoraj tak wieje, że mało głowy nie ukręci i to wszystko idzie z twojej strony
Pozdrowienia zostawiam

Wieje mocno i jest zimno, dziś miałam objazd etatowych włości, samochodem szarpało, a nie jest mały
yolka 21:18, 01 lip 2018

Niedzielnie

yolka 21:21, 01 lip 2018

liliowce zaczęły

yolka 21:23, 01 lip 2018

Kasya 21:23, 01 lip 2018

Alez ty ujęcia fajne robisz
yolka 21:27, 01 lip 2018

Kasya napisał(a)
Alez ty ujęcia fajne robisz

Dziękuję Kasiu, jesteś kolejną osobą która mi to mówi, może na emeryturze powinnam zająć się fotografowaniem flory?