Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z widokiem na jezioro

Ogród z widokiem na jezioro

yolka 19:08, 05 kwi 2014

Agania napisał(a)
Hiacynty masz zachwycające, magnolka gwiaździsta rośnie i kwitnie jak zwariowana ... ależ super chodniczek i jaka rabata powstała, nie mówiąc o obwódkach i te kamienie w tle, buksiki królują, co to za drzewko po prawej, czy to liliowca i rózyczkę jeszcze widzę

Gratuluję efektów pracy

Drzewo po prawej to wisteria, niestety jeszcze nie kwitnąca. Na rabacie po prawej będą hortensje i liliowce, jest jeszcze miejsce na inne, tylko pomysłu nie mam, myślałam o trawach, ale do liliowców chyba niespecjalnie pasują. Lixcze po cichutku na podpowiedzi. Dziekuje za zainteresowanie.
yolka 19:09, 05 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)
To Ty bardzo zdolna dziewczyna jestes jak taki super chodnik ułożyłaś. Hiacynty rzeczywiście wyjatkowo piekne i dobrze odżywione, a zapach pewnie od nich bije.Miłego dnia,

O tak, hiacynty pachną bosko, jutro zrobię zdjęcia w pełni kwitnienia.
Bogdzia 19:10, 05 kwi 2014

yolka napisał(a)

O tak, hiacynty pachną bosko, jutro zrobię zdjęcia w pełni kwitnienia.

No to do jutra
yolka 19:17, 05 kwi 2014

dajana napisał(a)

Jolu cofnęłam się aby nadrobić u ciebie choć troszkę zaległości i nadziwić się nie mogę Toż ty jesteś jak TUR niezwyciężona Podoba mi się ten chodniczek wokół rabaty i RH w tym miejscu Taki chodniczek to ja chyba od ciebie zerżnę bo mam problem z rabatami ,wciąż mi się ziemia osuwa a obrzeży nie lubię .Układałaś je na suchym cemencie?

Ten chodniczek z samych płytek (pomiędzy bedzie trawa) ułożyłam jedynie na podsypce piskowej -3-4 cm,łatwo sie wtedy poziomuje, U mnie zbita glina więc specjalnej podbudowy nie potrzeba, o ile nie wjeżdża sie czymś ciężkim. Chodnik z kamykani również na podsypce piaskowej, jedynie pod obrzeża dałam kilkucentymetrową ławę z oporem z chudziaka (chudziak to beton B-10)
19:21, 05 kwi 2014
Witaj Jolu, dawno mnie u Ciebie nie bylo a tu tyle sie dzieje. Cudnie masz i zazdroszcze bardzo
yolka 19:25, 05 kwi 2014

safikey napisał(a)
Yola, jestem piewrszy raz u Ciebie, ale na pewno nie ostatni...
ależ mi się wszystko podoba,

Twoje hiacynty są boskie - dalej zbieram szczękę z podłogi!!!
poiękne i takie dorodne, zdrowe a tulipany - miodzio!!!!

pozdrawim serdecznie i już jestem wiernym oglądaczem
safikeyr

Witaj Safikey w moim ogrodzie, Cieszę sie, że ci się u mnie podoba, ale na ząbki uważaj
Wpraszam sie z rewizytą.
yolka 19:33, 05 kwi 2014

Kalamandyna napisał(a)
Witaj Jolu, dawno mnie u Ciebie nie bylo a tu tyle sie dzieje. Cudnie masz i zazdroszcze bardzo

Oj tam, Do cudności to dużo brakuje, ale i tak się cieszę Muszę koniecznie zajrzeć do Ciebie, też dawno nie byłam
yolka 16:30, 06 kwi 2014

moje kwiaty

yolka 16:32, 06 kwi 2014

c.d.

yolka 16:33, 06 kwi 2014

c.d.