Przyszłam przywitać nową działkowiczkę ja też mam ogródek działkowy jak kupiłam
to była jedna ruina po 5 latach wygląda lepiej z żwopłotem zrobilaś dobrze on ładnie się uzupełni
będę zaglądać bo ciekawa jestem dalszych pracpozdrawiam
Zawirowania w prawnym aspekcie działkowym ,na dobre działkom nie wychodzi. Ludzie się zniechęcają, ugory zostawiają, a wszystko przez to,że nie mogą gminy się zdecydować, czy sprzedać grunt ,i ewentualnie komu i za ile. A rząd do tego intensywnie łapki dokłada. Ten rok jeszcze spokojny, ale juz następny, kto wie co za prezent nam przyniesie. U mnie w sobotę zebranie roczne w ogródkach.
Niestety zdjęcia kiepskiej jakości bo robione telefonem
Wszystkie chwasty z żywopłotu wybrane, a na wierzch ułożyliśmy kore:
tutaj nasza przekopana część:
a na koniec moje kwiatuszki :
)
No no kawał dobrej roboty za Tobą tyle działki przekopać z trawą to ja nie zazdroszczę a wytrzepywania tych kemp to już wogóle ale jak już to zrobisz to potem już z górki i ogród będzie piękniał z dnia na dzień.
Pozdrawiam
Skąd ja znam ten widok
U nas trawnik już przekopany, teraz mąż wziął się za warzywnik.
Czy w miejscu po starym trawniku, planujecie założenie nowego?
Ogólnie fajna działeczka - altanka urocza i chyba w dobrym stanie?
Ja póki co powstrzymuje wszystkie prace prócz tych najcięższych - nie sadzę i nie sieję prócz trawy bo ani chybi wszystko zostanie rozniesione przy porządkowaniu działki
Pozdrawiam serdecznie i wspieram moralnie w pracach działkowych!
Po starym będzie nowy trawnik, przekopujemy bo wcześniej było dużo różnych gatunków traw i raz że niefajnie to wyglądało, a dwa że było strasznie nierówno. Altanka jest drewniana, będziemy zamykać ten 'tarasik' żeby była większa, chcemy ocielplić i położyć tynk. Wtedy już będzie idealnie
Dziękuje za wsparcie i wzajemnie, bo Tobie też się przyda, buziaki
Zaglądam dziś a tu już tyle pracy zrobione,ładna ta twoja altanka drewnianna ja bym oczyściła i pomalowała drewochronem po co tynkować byłaby taka orginalna