Dzisiaj pół dnia w ogrodzie ,przed zrobiliśmy z eM wypad do szkółki ,poczyniliśmy małe zakupy ;3 tiarrelki ,6 żurawek,pierwiosnek,3 ubiorki ,2 tawuły ,budleję ,3 ostrokrzewy ,2 azalie .
eM skosił trawnik i nawiózł ,a ja robiłam obiad ,ja wyszłam do ogrodu to się rozpadało ,chwilkę był grad ,szybko przeszło nawóz rozpuściło .
Zakupy prawie udało się wsadzić ,kanciki zrobić i oplewić skarpę i jak plecy bolą .
To ja się lenię a Ty pracujesz w pocie czoła Nie wiedziałem że dzisiaj szkółki też były otwarte Gdzie byliście ? Nie takie małe te zakupy bo trochę się tego uzbierało
U mnie przez cały dzień była piękna i słoneczna pogoda Kanciki wokół rabat jak brzytwa a skarpa jaka dopieszczona
leniuch ha ha ,byłam w Jaworniku ,na pewno pracował jeszcze Floraj w Zabierzowie .Trochę tego wyszło,bo oprócz tego jeszcze miałam zamówienie od sąsiadki na 3 azalie.Pewnie bym co nieco jeszcze bym kupiła ,ale wstrzymałam się ,bo będę jechać po różyczki do Hajdrowskich.
A jakie róże będziesz kupować? Ja na wiosnę zamawiałem z gołym korzeniem okrywowe i po tych deszczach pięknie mi się zazieleniły a już się o nie martwiłem