Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród przy lesie początek 2012/2013

Ogród przy lesie początek 2012/2013

Donia72 22:47, 25 cze 2014

renatamama3 napisał(a)

Ula ,lista rośnie i rośnie ,dziś np.kupiłam drugą Heidi Klum oraz dwa Graham Tomasy .Właśnie zmieniam rabatę ,wylatują Wiesiołki a zamieszka tam Novalis i coś jeszcze.
pozdrawiam

No to zmiany się szykują
laurowisnia 11:57, 26 cze 2014

Susza była duża, dziś wreszcie trochę popadało. Artemis kupowałam 2 lata temu, pamietam, że był kłopot żeby ją kupić, to było jakieś specjalne zamówienie wtedy, oni mają róże również od Spasówki, dlatego jej tam szukałam. Czytam, że coś tam wymyśliłaś nowego.
renatamama3 12:49, 26 cze 2014

Ewa4 napisał(a)
Piękna ta pnaca róża zapisalam nazwę muszę kiedyś taką kupić bo piękna.

Ewa ,kupuj pnące ,bo śliczne ,ja mam 5 ,będzie jeszcze co najmniej jedna .pozdrawiam i lecę do ogrodu ,bo popadało ,to bedzie lepiej się pracowało.
renatamama3 12:50, 26 cze 2014

Donia72 napisał(a)

No to zmiany się szykują

No ,takie sporawe ,jednej rabaty ,będę zmieniać kształt ,w innej co nieco wyprowadzać z rabaty i wprowadzać .
renatamama3 13:08, 26 cze 2014

laurowisnia napisał(a)
Susza była duża, dziś wreszcie trochę popadało. Artemis kupowałam 2 lata temu, pamietam, że był kłopot żeby ją kupić, to było jakieś specjalne zamówienie wtedy, oni mają róże również od Spasówki, dlatego jej tam szukałam. Czytam, że coś tam wymyśliłaś nowego.

Strasznie było ,podlewałam i co z tego ,jak rano tego widać nie było ,trawnik wygląda strasznie.Jak się nie uda na miejscu ,to kupię na necie .
Zmieniam rabatę ,przy pergoli tej koło tarasu ,robię miejsce na świerka ,wygibasa.

Agatko,te sadzonki co mi dałaś ,te z nasionek od vivy to jak się nazywają i jaki kolor?
Gardener27 21:02, 26 cze 2014

renatamama3 napisał(a)

Przemku Eden ,jest w centrum ogrodniczym Urbaniakowie w Swoszowicach za 35 zł.Łuccy to jedna z najdroższych centr ogrodniczych .

Dzięki za informacje Przez Mirelle zapragnąłem tej róży Faktycznie Łuccy nie należą do najtańszych ale mam do nich rzut beretem i często u nich robię zakupy ale z tą ceną to chyba delikatnie przegieli

Pozdrawiam
Donia72 21:03, 26 cze 2014

renatamama3 napisał(a)

No ,takie sporawe ,jednej rabaty ,będę zmieniać kształt ,w innej co nieco wyprowadzać z rabaty i wprowadzać .

No to super Ja na swoje coś tylko dosadzam. Dziś w szkółce kupiłam żółte kwiaty: rudbekie, nachyłek i coś co nie pamiętam nazwy A i jeszcze białą tawułkę
renatamama3 21:16, 26 cze 2014

Gardener27 napisał(a)

Dzięki za informacje Przez Mirelle zapragnąłem tej róży Faktycznie Łuccy nie należą do najtańszych ale mam do nich rzut beretem i często u nich robię zakupy ale z tą ceną to chyba delikatnie przegieli

Pozdrawiam

Przemku ,też kiedyś miałam do nich blisko ok 4 km mieli punkt przy azylu dla zwierząt w KRK ,ale punkt z 5-6 lat temu zlikwidowali ,następny mam w Cichym Kąciku z 10 km ,byłam tam w tamtym roku z ciekawości ,ceny kosmos.
Warto ,wybrać się dalej ,bo za tą cenę masz dwie .Ja kupuję większość róż u Hajdrowskich ,ale Eden nie mają .W przyszłym tygodniu jadę do nich po Novalis i chyba Angele .
renatamama3 21:23, 26 cze 2014

Donia72 napisał(a)

No to super Ja na swoje coś tylko dosadzam. Dziś w szkółce kupiłam żółte kwiaty: rudbekie, nachyłek i coś co nie pamiętam nazwy A i jeszcze białą tawułkę

Doniu ,M jak zobaczył zmiany i puste miejsca ,które czekają na chciejstwa ,to się,spytał czy to porządki jesienne. Rudbekie mam ,posadzone z liliowcami ,berberysami ,nachyłka nie mam ,kupiłaś ten drobny ołówkowy ? jeśli tak to ładny jest sąsiadka moja ma.Tawułki mam różowe.
Donia72 22:04, 26 cze 2014

Nie wiem jaki, powiedzieli,że nachyłekTaki ładny żółciutki, drobne kwiatki