Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród przy lesie początek 2012/2013

Ogród przy lesie początek 2012/2013

renatamama3 16:09, 11 cze 2014

Zaliczyłam dzisiaj targ,kolejna róża do kolekcji Bernadette Lafont ,bez czarny EVa i 2 dzwonki karpackie .

róże które mam w zapiskach do kupienia ;History ,Armetis ,First Lady ,Abraham Darby ,Eden rose.
JoannA 16:50, 11 cze 2014

renatamama3 napisał(a)

Asiu ,szałwie ,dają czadu to racja ,bardzo je lubię ,mam i białe i różowe i fiolet ,róż kupiony też wiosną jak i u Ciebie ,ostatnio kupiłam 2 nowe miały być niebieskie a są białe .pozdrawiam

Tak to jest z kolorami. U mnie miały być różowe jaskry, a są białe.
Najlepiej jednak kupować roslinki w stanie kwitnącym. Zbyt często zdarzają się pomyłki.
Ale białe też ładne Renatko
AgataBC 21:46, 11 cze 2014

Też ostatnio kupiłam fioletowe szałwie a okazały się białe.. na jesień będę musiała je przesadzić bo mi tam nie pasują. A co do róż to First Lady mam - będzie kwitła w tym roku pierwszy raz, a History kupiłam parę dni temu-piękna jest. Polecam i pozdrawiam
renatamama3 08:06, 12 cze 2014

JoannA napisał(a)

Tak to jest z kolorami. U mnie miały być różowe jaskry, a są białe.
Najlepiej jednak kupować roslinki w stanie kwitnącym. Zbyt często zdarzają się pomyłki.
Ale białe też ładne Renatko

Asiu ,pomyłki wnerwiają ,szczególnie jak ten kolor już się ma .
renatamama3 08:12, 12 cze 2014

Agcia napisał(a)
Też ostatnio kupiłam fioletowe szałwie a okazały się białe.. na jesień będę musiała je przesadzić bo mi tam nie pasują. A co do róż to First Lady mam - będzie kwitła w tym roku pierwszy raz, a History kupiłam parę dni temu-piękna jest. Polecam i pozdrawiam

Ja ,mam fiolet ,róż i białe po kilkanaście sztuk .Czemu ,będziesz przesadzać ?biały to chyba do wszystkiego pasuje.History ,mam na liście ale w moje szkółce się skończyły ,liczę,że jeszcze będą.Podobno First Lady podobna do History.pozdrawiam
AgataBC 08:52, 12 cze 2014

renatamama3 napisał(a)

Ja ,mam fiolet ,róż i białe po kilkanaście sztuk .Czemu ,będziesz przesadzać ?biały to chyba do wszystkiego pasuje.History ,mam na liście ale w moje szkółce się skończyły ,liczę,że jeszcze będą.Podobno First Lady podobna do History.pozdrawiam

Bo tam gdzie są jest różowo-fioletowo,a biało-fioletowo mam gdzie indziej więc chce się trzymać tej konsekwencji kolorystycznej, a History i First Lady są bardzo podobne- obie mają kwiaty w kształcie karczocha, z tym, że History jest w ciut ciemniejszym różu i pąki się bardziej otwierają, a Fist Lady pąka prawie nie otwiera. Widziałam je w fazie kwitnienia w Rosarium. Obie mają tak samo duży kwiat. Powiedziałabym jeszcze, że First Lady nie pachnie wcale, a History tak
renatamama3 11:43, 12 cze 2014

Agatko,też staram się jakoś łączyć kolory ze sobą ,nie zawsze to wychodzi ,bo za dużo jest chciejstw .Róże kupię obie każda w inne miejsce ,jedna koło tarasu druga do przed ogródka.
renatamama3 11:46, 12 cze 2014

wczorajszy zakup.

Margaret_ka 13:01, 12 cze 2014

Witam serdecznie,

Fajna relacja - od pola po wspaniały ogród.
Pięknie u Ciebie. Śliczne róże... ta fioletowa urocza.
Będę zaglądała.
kasiek 21:59, 12 cze 2014

Ale Ty masz róż- piękna kolekcja się tworzy! I wiesiołki też zakwitły - super z tymi szałwiami