Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród przy lesie początek 2012/2013

Ogród przy lesie początek 2012/2013

KasiaBialofi... 16:48, 23 maj 2013

Renatko nie było mnie trochę i patrzę a tu masz swój wątek! Kiedy ja to nadrobię?! Zwłaszcza że czasu ciągle brak. Tak to już jest jak się ma dwie prace.
renatamama3 17:07, 23 maj 2013

JoannA napisał(a)
Renatko, te sadzonki lawendy które dzisiaj kupiłaś duże są? Zakwitną w tym roku?

Asiu takie dość zrobię zdjęcie,powinny zakwitnąć bo mają kwiatostany .Podobne sadzonki kupowałam w tamtym roku i ładnie kwitły.
AgnieszkaW 17:24, 23 maj 2013

Renatko, pięknie u Ciebie. Skarpa w kwiatach, już prawie obrosła, rabaty coraz pełniejsze - ogród nabiera (właściwie już nabrał) fajnego wyglądu. Serdecznie pozdrawiam
renatamama3 19:34, 23 maj 2013

KasiaBialofiolet napisał(a)
Renatko nie było mnie trochę i patrzę a tu masz swój wątek! Kiedy ja to nadrobię?! Zwłaszcza że czasu ciągle brak. Tak to już jest jak się ma dwie prace.

Kasiu witaj ,a wątek na jesienne wieczory ,pozdrawiam i zapraszam ponownie
renatamama3 19:41, 23 maj 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Renatko, pięknie u Ciebie. Skarpa w kwiatach, już prawie obrosła, rabaty coraz pełniejsze - ogród nabiera (właściwie już nabrał) fajnego wyglądu. Serdecznie pozdrawiam

Aguś dzięki ,staram się iść do przodu ,coś dokupić coś rozmnożyć ,za rok będzie lepiej ,będzie to jej 3 sezon ,jeszcze na liście troszkę chciejstw ,grujecznik ,jarzębina ,wiąz ,hortensja limka ,bo mam 1 ,bez Palibin ,kolejne róże ale na jesień,kolejne hosty ,wrzosy i cebulowe ,zobaczę co uda się zrealizować.
renatamama3 19:43, 23 maj 2013

Dzisiaj udało się wyskoczyć do szkółki i kupiłam 2 azalie i 3 nowe hosty .
JoannA 19:52, 23 maj 2013

Renatko, spróbuj rozmnożyć rosliny przez odkłady, tawuły, berberys, limkę,
Bez Palibin koniecznie posadź, mój pachnie upojnie, właśnie teraz w pełni kwitnienia.
Hosty te co masz w ogrodzie podziel jesienią, ja tak robię bo na wszystko kasy nie wystarcza.
Wiosną przytnij Limkę, patyki to wody.
Zerknę jakie masz hosty, może jesienią coś podeślę.
Mówisz, że mam rękę do rozmnażania pewnie masz rację. Mam też serce do roślin i czasami z nimi rozmawiam
JoannA 20:03, 23 maj 2013

Piekną masz kolekcję bylin, prawie jak w ogrodzie botanicznym.
Przejrzałam wątek, hosty chyba masz wszystkie te co u mnie, jak znajdziesz chwile to zerknij na moje. Chyba biało-zielonej, takiej najbardziej pospolitej u Ciebie nie zauważyłam.
renatamama3 22:59, 23 maj 2013

JoannA napisał(a)
Renatko, spróbuj rozmnożyć rosliny przez odkłady, tawuły, berberys, limkę,
Bez Palibin koniecznie posadź, mój pachnie upojnie, właśnie teraz w pełni kwitnienia.
Hosty te co masz w ogrodzie podziel jesienią, ja tak robię bo na wszystko kasy nie wystarcza.
Wiosną przytnij Limkę, patyki to wody.
Zerknę jakie masz hosty, może jesienią coś podeślę.
Mówisz, że mam rękę do rozmnażania pewnie masz rację. Mam też serce do roślin i czasami z nimi rozmawiam

Asiu ,rozmnażam raczej bylinki z 2 po sezonie są 4 tak samo z trawami i żurawkami zrobiłam .Berberysy mam 2 Pillar ,jeśli się skuszę jeszcze na jakieś to te małe kulkowate .Tawułek też wystarczy ,limke chcę jeszcze jedną ,więc nie taki majątek .A hościaki ,pewnie podzielę ,ale kiedy to nie wiem bo chcę zobaczyć wielkie kępy ,dzisiaj kupiłam 3 ,jedna miała tylko nazwę .Zazdraszczam tego bzu ,był dziś w szkółce ,ale sprzedany ,czekał na przyjazd właściciela.
Wiem coś o kasce ,już jej na roślinki brak ,przeznaczone było więcej kasy ,ale testy alergiczne i odczulanie córy pochłoneły trochę kasy plus naprawa auta .Pomału co mc do zimy coś się dokupi .
renatamama3 23:03, 23 maj 2013

JoannA napisał(a)
Piekną masz kolekcję bylin, prawie jak w ogrodzie botanicznym.
Przejrzałam wątek, hosty chyba masz wszystkie te co u mnie, jak znajdziesz chwile to zerknij na moje. Chyba biało-zielonej, takiej najbardziej pospolitej u Ciebie nie zauważyłam.

Asiu tak tej nie mam ,była ostatnio w szkółce po 7 zł te nowsze mają po 12 zł ,ale jej nie brałam ,bo byłam pewna ,że jak mieszkałam u rodziców to ją sadziłam ,byłam u nich dzisiaj i niestety .