Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Tosi

Ogród Tosi

Margarete 02:06, 29 cze 2013

Chyba wszyscy na ta samą chorobe cierpimy... terapia potrzebna i mnie... Co wsadzę rosliny na nowaąrabate i ubedzie ich w "poczekalni" to nowe napływają... same mnie wołaja w centrach ogrodniczych do ktorych wpadam np tylko po kabel do kosiarki.... i wychodze obładowana....
Zastanawiam sie co bedzie za rok czy dwa jak mój ogród ukształtuje sie z grubsza... a ja nadal bede tak kupowac... nie dam radyPOMIESCIĆ....

A u ciebie Tosiu świetnie to wszystko wygląda, fajnie że konsekwentnie trzymnasz sie projektu bo u mnie misz masz, mam wizje ale zmieniam, do tego najbliżsi ostatnio obdarowuja mnie roslinami z różnych okazji... i kolejne niplanowane rosliny lądują na rabacie....ale mnie sie podoba - to ma byc mój ogród przecież.
Podobała mi sie bardzo twoja donica dookoła tarasu i tuje, ale teraz dosadziłaś wiele innych roslin i to wszystko nabiera kształtu i wyglądu naprawde super ! Buk bombowy, klon palmowy - mam taki sam ale duuuzo większy, jest na honorowym miejscu u mnie, a twoje Chopinki - powalające. Ogólnie bosko jest !
Madzenka 06:41, 29 cze 2013

Tosia a gdzie te cuuuudne cisy będziesz wsadzać?
I z ciekawości zapytam po ile 1 sadzonka. - napiszesz na prive? Bo się zastanawiam czy obwódek bukszpanowych nie ywminić na cisowe...

Ps. Nie lecz się w chorobie ogrodowej tak przyjemnie się żyje a grupa zarażonych wirusem jeszcze wspiera i dopinguje do dalszego zagłębiania się w chorobie
polinka 06:57, 29 cze 2013

Tosiu zakupy rewelacyjne, pozytywnie zazdraszczam Ja czekam do września na moje cisy, na razie rosną w szkółce i czekają
Ostatnio jak byłam w szkółce to miałam przyjemność pospacerować po części hodowlanej i jak je zobaczyłam to stałam chyba z 10 min.przy nich aż miły Pan przewodnik zaczął się śmiać czy usłyszałam jak mówią do mnie- weż nas? A ja się po prostu zakochałam w nich!
Chyba spotkałam miłość swojego życia
Agnieszka_B 08:47, 29 cze 2013

Ps. Nie lecz się w chorobie ogrodowej tak przyjemnie się żyje a grupa zarażonych wirusem jeszcze wspiera i dopinguje do dalszego zagłębiania się w chorobie

asica 08:53, 29 cze 2013

atena35 napisał(a)
Sztuk 110

Kiedy my to wsadzimy ????

Tosia oszalała, ale będzie jeszcze piękniej
Mirka 08:57, 29 cze 2013

asica napisał(a)

Tosia oszalała, ale będzie jeszcze piękniej
Gdzie je posadzisz
Agnieszka_B 09:03, 29 cze 2013

Po namysle stwierdzam ze to są naprawdę nałogowe zachowania. Ja - dla przykladu- dziś wyjeżdzam na urlop i już się martwie o ogród - zwłaszcza ze w ostatnich dniach padalo i nic nie zrobilam. Najchętniej zostalabym w domu bo pogoda się poprawia i wziela sie za plewienie. Nie chce wyjeżdzać . Powinnam się pakować , a ja siedze na ogrodowisku. Powiedzcie ze to rozumiecie i ze nie jestem wariatką
atena35 09:15, 29 cze 2013

Cisy będą na tło.

atena35 09:17, 29 cze 2013

Sadzonki małe 40-50 cm i aby wysłonić śmietnik trzeba będzie coś szybkorosnącego.
Myślałam o bluszczu ??? Macie inne pomysły?
Mirka 09:20, 29 cze 2013

Może róża pnąca