Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Tosi

Ogród Tosi

atena35 09:31, 29 cze 2013

Mirka napisał(a)
Może róża pnąca

Myślisz? a nie zaszkodzi małym cisom?
atena35 09:32, 29 cze 2013

Margarete napisał(a)
Chyba wszyscy na ta samą chorobe cierpimy... terapia potrzebna i mnie... Co wsadzę rosliny na nowaąrabate i ubedzie ich w "poczekalni" to nowe napływają... same mnie wołaja w centrach ogrodniczych do ktorych wpadam np tylko po kabel do kosiarki.... i wychodze obładowana....
Zastanawiam sie co bedzie za rok czy dwa jak mój ogród ukształtuje sie z grubsza... a ja nadal bede tak kupowac... nie dam radyPOMIESCIĆ....

A u ciebie Tosiu świetnie to wszystko wygląda, fajnie że konsekwentnie trzymnasz sie projektu bo u mnie misz masz, mam wizje ale zmieniam, do tego najbliżsi ostatnio obdarowuja mnie roslinami z różnych okazji... i kolejne niplanowane rosliny lądują na rabacie....ale mnie sie podoba - to ma byc mój ogród przecież.
Podobała mi sie bardzo twoja donica dookoła tarasu i tuje, ale teraz dosadziłaś wiele innych roslin i to wszystko nabiera kształtu i wyglądu naprawde super ! Buk bombowy, klon palmowy - mam taki sam ale duuuzo większy, jest na honorowym miejscu u mnie, a twoje Chopinki - powalające. Ogólnie bosko jest !

Dziękuję, tyle pochwał naraz
atena35 09:37, 29 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)
Tosia a gdzie te cuuuudne cisy będziesz wsadzać?
I z ciekawości zapytam po ile 1 sadzonka. - napiszesz na prive? Bo się zastanawiam czy obwódek bukszpanowych nie ywminić na cisowe...

Ps. Nie lecz się w chorobie ogrodowej tak przyjemnie się żyje a grupa zarażonych wirusem jeszcze wspiera i dopinguje do dalszego zagłębiania się w chorobie

Nie leczę się, póki co popadam w stany ostrzejsze

One są na "resztę tła", od serbów do przedogródka i od serbów do miłorzębu.
Na priv wysłałam
atena35 09:40, 29 cze 2013

polinka napisał(a)
Tosiu zakupy rewelacyjne, pozytywnie zazdraszczam Ja czekam do września na moje cisy, na razie rosną w szkółce i czekają
Ostatnio jak byłam w szkółce to miałam przyjemność pospacerować po części hodowlanej i jak je zobaczyłam to stałam chyba z 10 min.przy nich aż miły Pan przewodnik zaczął się śmiać czy usłyszałam jak mówią do mnie- weż nas? A ja się po prostu zakochałam w nich!
Chyba spotkałam miłość swojego życia

To te kopane to chyba większe niż moje??? Omotały Cię
atena35 09:41, 29 cze 2013

asica napisał(a)

Tosia oszalała, ale będzie jeszcze piękniej

Matka 10:29, 29 cze 2013

gdzie kupowałaś żurawki i horti?i po ile?jeśli można?
margi 19:23, 29 cze 2013

Tosiu miałam zaległości już nadrobiłam i gratuluję efektu
Kindzia 08:50, 30 cze 2013

Tosiu posadziłaś? Ile? Nie mów, że wszystkie, nie uwierzę...taki ogrom sadzonek Pięknie będzie!!!!

Wczoraj posadziłam odętki i białe jeżówki, to się dało. Różowe czekają, woda schodzi, ale znowu się chmurzy...czy kiedyś się wreszcie porządne, spokojne, nasze polskie lato zacznie...
polinka 08:58, 30 cze 2013

atena35 napisał(a)

To te kopane to chyba większe niż moje??? Omotały Cię

Tosiu większe ok 130-150 cm i takie śliczne, dorodne, że aż bałam się je zostawić na tym polu Ale Pan przewodnik był nie ugięty i nie pozwolił zabrać Ubaw mają ze mnie w tej szkółce że hej
atena35 09:23, 30 cze 2013

Posadziliśmy 75 cisów, 7 hortensji, 15 żurawek.
Przy tym przerzuciliśmy "wywrotkę" kory, wyrzuciliśmy agrowłókninę, odkwasiliśmy trochę ziemię i znaleźliśmy 5 wiader kamieni
Dzisiaj nie pogryziemy nawet kefiru - zwłaszcza "bohater domu"