Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa. » Edycja postu

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

aga_pe 11:33, 13 lis 2014

e tam, to jedynie troszkę okroisz zdjęcie
aage 13:49, 13 lis 2014

Cudny avatar
Jagodaa 13:50, 13 lis 2014

Poli, Ty blondyna też jesteś? N apoprzednim chyba brunetka przecież . Śliczne zdjęcie, bo oczy rewelacyjne .
Wieloszka 14:08, 13 lis 2014

Bardzo podobał mi się serial "2 sezony z życia jednej rabatki" zwłaszcza, że zakończył się happy endem Bo połączenie hortek, gracków i bukszpanowych kulek - miodzio! A ileż trzeba się było roślin nasadzić i potem poprzesadzać, żeby dojść do tego prostego ideału - to tylko Twój kręgosłup wie
Pozdrawiam
leon60 17:10, 13 lis 2014

Cudny avatarek
Pszczelarnia 17:27, 13 lis 2014

polinka napisał(a)
Dzisiaj klub jesiennej literatury proponuje książkę typowo dla ogrodników

"Ogrody marzeń" Erica James

Niewielkie brytyjskie miasteczko-kilka eleganckich willi, stara plebania i lokalny klub ogrodnika,w którym spotykają się miejscowi wielbiciele rozmaitych roślin...

Polinko, dziękuję za polecenie lektury. Wiesz, że tak jest naprawdę. Poznałam panią Angielkę lat 80 (właścicielkę cudnego ogrodu) i ona należała do takiego klubu ogrodniczego. Dystyngowane panie się spotykały i wymieniały wszystkim co ogrodowe.
Ściskam.
polinka 06:42, 14 lis 2014

Dziewczyny dzięki za pochwały avatarka Ślubne wspomnienie z 2011r. jak miałam szał na blond. Normalnie to ja ciemna jestem
polinka 06:49, 14 lis 2014

Wieloszka napisał(a)
Bardzo podobał mi się serial "2 sezony z życia jednej rabatki" zwłaszcza, że zakończył się happy endem Bo połączenie hortek, gracków i bukszpanowych kulek - miodzio! A ileż trzeba się było roślin nasadzić i potem poprzesadzać, żeby dojść do tego prostego ideału - to tylko Twój kręgosłup wie
Pozdrawiam

Aga w takim małym ogrodzie jak mój wskazane takie przesadzanie z rabatki na rabatkę choć przy jesiennym przesadzaniu gracków nie było mi do śmiechu...niby banalne, najprostsze rozwiązanie a czasami najtrudniej do niego dojść
polinka 06:57, 14 lis 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Polinko, dziękuję za polecenie lektury. Wiesz, że tak jest naprawdę. Poznałam panią Angielkę lat 80 (właścicielkę cudnego ogrodu) i ona należała do takiego klubu ogrodniczego. Dystyngowane panie się spotykały i wymieniały wszystkim co ogrodowe.
Ściskam.

Ewuś książka wciąga od pierwszych stron, przyjemna lektura na jesienne wieczory. Nie jest to typowy ogrodniczy poradnik ale dużo jest opisów roślin, troszkę o naturalnej pielęgnacji ogrodu i możemy przenieść się na wycieczkę z dystyngowanymi paniami do angielskich ogrodów pokazowych. A to wszystko połączone z wątkiem miłosno-dramatycznym

Macham z mglistej Doliny Baryczy.
leon60 08:07, 14 lis 2014

polinka napisał(a)
Dziewczyny dzięki za pochwały avatarka Ślubne wspomnienie z 2011r. jak miałam szał na blond. Normalnie to ja ciemna jestem

Moje ślubne wspomniania też z 2011 ale ja wierna czerni jestem