Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Edy

Ranczo Edy

eda 18:44, 30 sty 2015

yolka napisał(a)
Edyta nie ma strachu, będę zyć, Poniżej wklejka z poradnika ogrodniczego
Cebule można pędzić w doniczkach w podłożu albo w naczyniu wypełnionym wodą. Jeśli wybierzemy pierwszy sposób należy doniczkę (ewentualnie inny pojemnik) wypełnić podłożem do połowy, włożyć do niego cebulę i lekko przysypać ziemią tak, aby około 1/2 wysokości cebuli wystawało nad powierzchnię podłoża (cebula nie powinna się ruszać). Po tym ziemie w doniczce podlewamy i ustawiamy na kuchennym parapecie. Nie zapominamy o umiarkowanym podlewaniu.
Cebulę można tez pędzić w naczyniu wypełnionym wodą (np. słoiku). W tym celu trzeba tak dobrać wielkość cebuli i rozmiar naczynia, aby cebula opierała się na brzegach naczynia, a jedynie jej korzenie znajdowały się w jego wnętrzu. Do naczynia nalewamy wodę do takiego poziomu, aby korzenie cebuli były w niej zanurzone i ustawiamy naczynie na kuchennym parapecie. Pamiętajmy o systematycznym uzupełnianiu wody w naczyniu (zawsze tak, aby korzenie były zanurzone).

Yolcia dzieeenki ale trudu sobie zadałaś ciekawe to co piszesz pocieszające że jednak zdrowe oki bo u mnie też cebula puszcza będzie szczypiorek kochana jesteś buziol dla Ciebie
eda 18:45, 30 sty 2015

lojalna_ napisał(a)
Hiacynt sliczny a u mnie sniegu zas .....po pachy hihihi kiedy to sie skonczy?

Dzięki Jolcia lece te zaspy zobaczyć bo u mnie ciapowatoooo
yolka 19:35, 30 sty 2015

eda napisał(a)

Dzięki Jolcia lece te zaspy zobaczyć bo u mnie ciapowatoooo

Teraz dopiero wstawiłam Ale heca ciekawe komu wcześniej zaśmieciłam wątek swoja zimą
eda 21:52, 30 sty 2015

No cośty żaden problem teraz wszyscy chcą na zimę popatrzeć u nas jej niiiima Buziam Yoluś
EPODLAS 18:06, 31 sty 2015

Różowe hiacynty mam w ogrodzie. Kiedyś wsadziłam niebieskie, które były w domu, a potem cebule wsadziłam do ogrodu, ale nic nie wyszło. A może coś źle zrobiłam.
eda 00:58, 01 lut 2015

Bożenko nie raz coś tam się nie poukłada albo bardzo się schowały do ziemi może teraz na wiosne wyjdą a i słyszałam że kolorki zmieniają
eda 01:07, 01 lut 2015

Dziewczyny mam zimę od wczoraj bo dziś już niedziela szok dopiero pozmywałam ...po impre...hi hi i sobie wlazłam bo wszyscy chrapią
Dzieciaki po fikały sobie choć na koniec ferii frajda

lojalna_ 09:07, 01 lut 2015

Edka kochane masz dzieciorki i zima rewelacyjna u Ciebie
eda 14:05, 01 lut 2015

Dzięki Jolcia Buziaki
jeszcze śnieg jest

Karol99 14:21, 01 lut 2015

Witaj, fajna zima u Ciebie