Yolcia witaj tak zaczęło się na całego ranników będę miała za rok jeszcze więcej z Hanusiowego nasionka jak się uchowają co roku miałam jednego lub tylko jeden kwitł bo jak kwitną to są widoczne i pomału mi się rozmnożyły
O tu jest łan Hanusiowy jeszcze wychodziły nie byłam teraz zobaczyć jak się mają
W przyszłym roku na bank zakwitną. Cierpliwość się opłaca!
Ranniki od Ciebie - biały jest, różowy się ociąga. On chyba późniejszy w kwitnieniu, bo dopiero Liście prostuje. Ale chyba będzie jedna siewka z zeszłorocznego nasionka.
Kochane pamiętacie o arbuzach ?
teraz jest właśnie sezon na sianie w domciu podaje Wam jaki typ kupiłam będę siać jak tylko ziemia mi się ogrzeje później jak wzejdzie to od razu do gruntu jak będzie ciepło
jasne Hanusia tak będzie muszę do nich zajrzeć bo dałam im spokój może już jest jakaś niespodzianka
a piszesz o ciemiernikach bardzo się cieszę ruszy ruszy u mnie te różowe późno wychodzą i chyba wszyscy mówią że białe są pierwsze
Te co Ci kopałam znów są dwojakie ha ha nie udała się operacja rozdzielenia kolorów u Ciebie też razem rosną biały z różowym ?
tak tak ja eksperymentowałam z teściem dał mi nasionka i wyrosły w doniczce a ja podzieliłam się z tatą i wsadził do gruntu ja za długo trzymałam w doniczce i dopiero jak wsadziłam do ziemi super się rozrastał nie tak mocno jak dynia czy ogórki delikatniej ,lubi dużo wody i słońca ciepłą jesienią jeszcze niedobitki miałam na ogrodzie Zrywa się jak najbardziej ciemne zielone to będą super dojrzałe słodkie i czerwone w środku
miałam pod przykryciem bo jak pikowałam bałam się dużą roślinę przenosiłam że mi zwiędnie chroniło przed gradem i takimi tam pogodowymi no i suszą bo lubi dużo wody I jak chcemy większe to musimy obrywać kwiatki zostawić parę on bardzo dużo ich puszcza
Tak Edytko, Posadziłam je razem. Tak jak mi wysłałaś.