Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Edy

Ranczo Edy

eda 20:42, 17 mar 2017

yolka napisał(a)
Kwiatów u Ciebie mnóstwo, nawet ranniki masz:

Yolcia witaj tak zaczęło się na całego ranników będę miała za rok jeszcze więcej z Hanusiowego nasionka jak się uchowają co roku miałam jednego lub tylko jeden kwitł bo jak kwitną to są widoczne i pomału mi się rozmnożyły

O tu jest łan Hanusiowy jeszcze wychodziły nie byłam teraz zobaczyć jak się mają

hanka_andrus 20:48, 17 mar 2017

W przyszłym roku na bank zakwitną. Cierpliwość się opłaca!

Ranniki od Ciebie - biały jest, różowy się ociąga. On chyba późniejszy w kwitnieniu, bo dopiero Liście prostuje. Ale chyba będzie jedna siewka z zeszłorocznego nasionka.
eda 20:51, 17 mar 2017

Kochane pamiętacie o arbuzach ?
teraz jest właśnie sezon na sianie w domciu podaje Wam jaki typ kupiłam będę siać jak tylko ziemia mi się ogrzeje później jak wzejdzie to od razu do gruntu jak będzie ciepło

A taki był do chrupania w minionym sezonie

babka 20:54, 17 mar 2017

No nie !! jest szansa, że w naszym klimacie dojrzeją i będą słodkie ??
violka171 20:55, 17 mar 2017

o ja wlasnie ten kupiłam hi hi
eda 20:56, 17 mar 2017

hanka_andrus napisał(a)
W przyszłym roku na bank zakwitną. Cierpliwość się opłaca!

Ranniki od Ciebie - biały jest, różowy się ociąga. On chyba późniejszy w kwitnieniu, bo dopiero Liście prostuje. Ale chyba będzie jedna siewka z zeszłorocznego nasionka.

jasne Hanusia tak będzie muszę do nich zajrzeć bo dałam im spokój może już jest jakaś niespodzianka
a piszesz o ciemiernikach bardzo się cieszę ruszy ruszy u mnie te różowe późno wychodzą i chyba wszyscy mówią że białe są pierwsze
Te co Ci kopałam znów są dwojakie ha ha nie udała się operacja rozdzielenia kolorów u Ciebie też razem rosną biały z różowym ?
eda 21:03, 17 mar 2017

babka napisał(a)
No nie !! jest szansa, że w naszym klimacie dojrzeją i będą słodkie ??

tak tak ja eksperymentowałam z teściem dał mi nasionka i wyrosły w doniczce a ja podzieliłam się z tatą i wsadził do gruntu ja za długo trzymałam w doniczce i dopiero jak wsadziłam do ziemi super się rozrastał nie tak mocno jak dynia czy ogórki delikatniej ,lubi dużo wody i słońca ciepłą jesienią jeszcze niedobitki miałam na ogrodzie Zrywa się jak najbardziej ciemne zielone to będą super dojrzałe słodkie i czerwone w środku

miałam pod przykryciem bo jak pikowałam bałam się dużą roślinę przenosiłam że mi zwiędnie chroniło przed gradem i takimi tam pogodowymi no i suszą bo lubi dużo wody I jak chcemy większe to musimy obrywać kwiatki zostawić parę on bardzo dużo ich puszcza
eda 21:04, 17 mar 2017

violka171 napisał(a)
o ja wlasnie ten kupiłam hi hi

No i supeer
babka 21:05, 17 mar 2017

no szok !
hanka_andrus 21:05, 17 mar 2017

Tak Edytko, Posadziłam je razem. Tak jak mi wysłałaś.