Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Edy

Ranczo Edy

eda 13:34, 04 paź 2017

hanka_andrus napisał(a)
Piękne te Twoje jeżóweczki! Jak i cały ogród. U nas dzień zapowiadał się nieciekawie, ale w końcu wylądowałam na opieńkach i nie żałuję. Nie padało. A do opieniek dołączyły kurki, 3 czerwone kozaki i 2 prawdziwki. Super dzionek!

Hanusia dziekuję kochana byłam u Ciebie w lesie pięknie pachnie i widoki na jajo z grzybkami
Dziś pokroiłam pigwę i moje pierwsze trzy słoiczki w życiu ! po koncentracie haaa zasypałam cukrem
cieszę się że wypad do lasu udany u mnie dziś zimnica brrr choć nie pada jeszcze ....buziaki
eda 13:38, 04 paź 2017

violka171 napisał(a)
Ostatnio mam też słabość do jeżówek hi hi
nabyłam sobie jedną,zobaczymy czy się rozrośnie
oprócz tych Hanusiowych oczywiście
Wiesz Edziu że wszystkie arbuzy ślimaki mi zjadły
jeden tylko mizerny się ostał wielkości mandarynki
pozdrawiam serdecznie

haaa tak a takie jak moje masz ?
bo ja w następnym tygodniu będę kombinować drobiazgi dla Hanusi to może i tobie szczepkę znajdę ?
arbuzów szkoda no u mnie też masakra za zimno było i słabe plony co cóż heee uszy do góry możemy znów po zimie atakować jak będą siły i ochoty na to a co ! buziaki Violcia
violka171 13:42, 04 paź 2017

o tak tak poprosze szczepkę,takich nie mam ,moje są buraczkowate,jak bede w ogrodzie cykne fotkę bo nawet nie mialam kiedy
hanka_andrus 13:43, 04 paź 2017

Edytko, padać to będzie u mnie przez 3 dni. W dodatku z ostrym wiatrem. Mam nadzieję, że chociaż w sobotę wyrwę sie do ogrodu. Jeszcze jedno kopanie mi zostało.
No i tulipanki zasadzić. Tylko jak je przed nornicami wybronić?
eda 12:32, 05 paź 2017

violka171 napisał(a)
o tak tak poprosze szczepkę,takich nie mam ,moje są buraczkowate,jak bede w ogrodzie cykne fotkę bo nawet nie mialam kiedy

oki jak się zbiorę to wysyłka będzie jak zdrówko ? buziaki Buraczkowe to śliczne bardziej widoczne
eda 12:35, 05 paź 2017

hanka_andrus napisał(a)
Edytko, padać to będzie u mnie przez 3 dni. W dodatku z ostrym wiatrem. Mam nadzieję, że chociaż w sobotę wyrwę sie do ogrodu. Jeszcze jedno kopanie mi zostało.
No i tulipanki zasadzić. Tylko jak je przed nornicami wybronić?

To jeszcze praca Cię czeka a tu się ruszyć nie chce nawet w taka pogodę ...zawsze przekopujesz przed zimą ?
u mnie nornice pchają się do domu Pusio systematycznie wynosi
Haniu parę cegieł wsadź w ziemię może nie będzie im się chciało omijać
eda 13:08, 05 paź 2017

zanim zaczął padać deszcz to wykopki robiłam takie czyli miejsce na prawdopodobny chodnik ...czy jesienią czy wiosną to i tak trzeba ratować rośliny rozchodniki ciemne przeniosłam i jeszcze jasne mi zostały a wiosna trawę ..chodnik całkiem się wygryzł...

eda 13:10, 05 paź 2017

i przeniosłam także w rzędzie bo najlepszy urok

violka171 14:18, 05 paź 2017

eda napisał(a)

oki jak się zbiorę to wysyłka będzie jak zdrówko ? buziaki Buraczkowe to śliczne bardziej widoczne

zdrówko może być,zatoki tylko jeszcze czuję
an_tre 14:57, 05 paź 2017

eda napisał(a)

A takie cuda podziwiałam sobie ostatnio
Eda pokusa była ogromna, ja też bym miała na te kolorowe cudeńka ochotę
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies