Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie...

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie...

an_tre 18:42, 28 paź 2013

Gabriela napisał(a)
Stefa rzeczywiście przepiękna. Pachnie? I jaka wysokość i rozłożystość? To chyba róża historyczna.
ma delikatny zapach, jest niewysko tak do70 cm i jest delikatna, mocno marnieje po deszczach ale jest ładna jak zaczyna dopiero kwitnąć

ta fotka z 13 października
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
bogumila 18:43, 28 paź 2013

Marcinki ładnie Ci kwitną...u mnie nie zdają egzaminu,zawsze w pąkach,nie zdążą.W tym roku pokazał się jeden kwiatek na szczycie...i dalej nic.
Gabriela 18:44, 28 paź 2013

Białe, stare odmiany tak mają, niestety. Byle deszcz i wyglądają jak bure szmatki. Ale przy ładnej pogodzie, pokazują się od najlepszej strony, warto czekać.
an_tre 18:47, 28 paź 2013

Gabriela napisał(a)
Białe, stare odmiany tak mają, niestety. Byle deszcz i wyglądają jak bure szmatki. Ale przy ładnej pogodzie, pokazują się od najlepszej strony, warto czekać.
zgadza się jest się czym pozachwycać , nawet teraz jak większość kwitnących zamarła
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
kaisog1 22:18, 28 paź 2013

Ania Ty jak zwykle czarujesz kwiatami Buziaczki zostawiam
monteverde 23:03, 28 paź 2013

an_tre napisał(a)
zgadza się jest się czym pozachwycać , nawet teraz jak większość kwitnących zamarła

Aniu a tak moja Stefcia dzisiaj wyglądała i wcale aż tak nie cierpi z powodu deszczu a dla Gabrysi to jest floribunda z nostalgicznych one rosną 80x 50 cm
barbara_kraj... 23:23, 28 paź 2013

Aniu, u Ciebie, podobnie jak u Gabrysi i Ani Monte, róż co niemiara. Zresztą nie tylko.

W piątek wyrwałam wszystkie szałwie trójkolorowe, choć jeszcze przyciągały oko swoimi barwnymi przylistkami. Mam nadzieję, że się sporo rozsiało, a jak nie, to mam zapas nasion.

bogumila_bienko napisał(a)
Marcinki ładnie Ci kwitną...u mnie nie zdają egzaminu,zawsze w pąkach,nie zdążą.W tym roku pokazał się jeden kwiatek na szczycie...i dalej nic.

Wyręczam Anię i podpowiadam, że marcinki muszą mieć sporo słońca. Nie lubią cienia. Ja sama w złym miejscu kępkę posadziłam i doczekalam się trzech kwiatków. Wiosną znajdę im inne miejsce
Bogusiu, zrób to samo, chociaż u Ciebie ze słonecznym miejscem jest dość krucho.
monteverde 23:27, 28 paź 2013

barbara_krajewska napisał(a)

Aniu, u Ciebie, podobnie jak u Gabrysi i Ani Monte, róż co niemiara. Zresztą nie tylko.

W piątek wyrwałam wszystkie szałwie trójkolorowe, choć jeszcze przyciągały oko swoimi barwnymi przylistkami. Mam nadzieję, że się sporo rozsiało, a jak nie, to mam zapas nasion.

Wyręczam Anię i podpowiadam, że marcinki muszą mieć sporo słońca. Nie lubią cienia. Ja sama w złym miejscu kępkę posadziłam i doczekalam się trzech kwiatków. Wiosną znajdę im inne miejsce
Bogusiu, zrób to samo, chociaż u Ciebie ze słonecznym miejscem jest dość krucho.

Basiu a może podrzucisz mi trochę tych nasionek 2 razy w rajskim siałam i (_,_), Bogusia mi przysyłała, może tu będzie lepiej?
barbara_kraj... 23:29, 28 paź 2013

monteverde napisał(a)

Basiu a może podrzucisz mi trochę tych nasionek 2 razy w rajskim siałam i (_,_), Bogusia mi przysyłała, może tu będzie lepiej?

Aniu, chętnie. Już zapisuję Będziemy siały wiosną.
Milka 10:11, 29 paź 2013

an_tre napisał(a)
Bożenko też zauważyłam, że oparły się mączniakowi, jest ciepło to jeszcze sobie pokwitną ich kolor trudno się fotografuje

miłego wieczorku

Te mam od Weroniki, no cudne są

Aniu, a ty już 1 lutego 3 rocznicę będziesz mieć na Ogrodowisku, ale staż!!!!
Róże nadal u ciebie cieszą, u mnie głównie Fresia i Graham Thomas
zostawię ci jedną