Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zakątek z fioletową ławeczką

Zakątek z fioletową ławeczką

leon60 15:15, 27 mar 2014

Doniu widzę, że i Ty wiosennie szalejesz ileż to daje radości i satysfakcji !
Thujki szybko urosną, mój sąsiad mniejsze sadził 3 czy 4 lata temu i pięknie urosły. Wrzuciłam dziś aktualne zdjęcia gdzie je widać za siatką
ANIA 15:22, 27 mar 2014

Donia72 napisał(a)
Szmaragdy posadzone. Kiedy one urosną Tak do końca to jeszcze nie zdecydowałam co tu będzie rosło. Na pewno hortensje, a co jeszcze to nie wiem. Pomysłu brak

Kiedyś urosną i zasłonią widok za płotem

Jak sadziła swoje tujki to tak się martwiłam, że są malutkie i ze długo trzeba czekać aż urosną. A one szybko rosną, a czas bardzo szybko zasuwa - więc sa juz spore. U Ciebie też tak będzie.
boguslawa_ma... 16:09, 27 mar 2014

Hortensje by pasowały,żurawki
Donia72 21:36, 27 mar 2014

monteverde napisał(a)
Dużo wiosennej pracy zrobiliście, tuje jak urosna dadzą świetną osłonę pozdrawiam

Oj, tak W sumie to ja tylko wygrabiałam śmieci z rabaty, a całą robotę wykonał syn i mążTuje sadziliśmy w innym miejscu 2 lata temu i też były takie malutkie, a teraz już sporo urosły i pomalutku zasłaniają brzydkie miejsce.Tak więc czekam z niecierpliwością jak urosną
Donia72 21:41, 27 mar 2014

Gosiniak napisał(a)
Świetna robota, a tuje urosną dość szybko, zobaczysz sama

Czekam i codziennie podglądam czy już troszkę urosły Jutro wsadzę jeszcze hortensjeI może szałwie
Dziś byłam w szkółce, ale wszystko jeszcze takie mizerne
Pozdrawiam
Donia72 21:47, 27 mar 2014

leon60 napisał(a)
Doniu widzę, że i Ty wiosennie szalejesz ileż to daje radości i satysfakcji !
Thujki szybko urosną, mój sąsiad mniejsze sadził 3 czy 4 lata temu i pięknie urosły. Wrzuciłam dziś aktualne zdjęcia gdzie je widać za siatką

Faktycznie, spore tuje już są u sąsiada Ja 2 lata temu wsadziłam szmaragdy, żeby zasłonić płyty od szamba i już prawie zasłaniają Dostały nawóz i dużo wody. Te małe codziennie podglądam ile urosły
Pozdrawiam
Donia72 21:49, 27 mar 2014

Aniu, wiem, że one dość szybko rosną....ale ja bym chciała już! Duże były drogie i kupiłam mniejsze i co za tym idzie więcej Czekam i podglądam jak rosną
Donia72 21:51, 27 mar 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Hortensje by pasowały,żurawki

Bogusiu, myślałam też o żurawkach i jeszcze o tej" czarnej trawce". Jutro wsadzę hortensjeTe od Ciebie
pozdrawiam
ANIA 22:02, 27 mar 2014

Donia72 napisał(a)
Aniu, wiem, że one dość szybko rosną....ale ja bym chciała już! Duże były drogie i kupiłam mniejsze i co za tym idzie więcej Czekam i podglądam jak rosną

Ja też tak zrobiłam. Kupiłam małe sadzonki i cieszę się widząc jak rosną niemalże w oczach. Jak wsadza się duże egzemplarze, to ma się od razu gotowy efekt, ale pozbawia się radości obserwowania wzrostu roślin.
Donia72 22:44, 27 mar 2014

ANIA napisał(a)

Ja też tak zrobiłam. Kupiłam małe sadzonki i cieszę się widząc jak rosną niemalże w oczach. Jak wsadza się duże egzemplarze, to ma się od razu gotowy efekt, ale pozbawia się radości obserwowania wzrostu roślin.

Zgadzam się z Tobą A czy zamawiałaś kiedykolwiek rośliny przez allegro? Szukałam sadzonek bukszpanu i znalazłam dość tanie, ale nie wiem czy zamawiać?