Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Piaskownia na zakręcie

Piaskownia na zakręcie

ewsyg 18:31, 15 cze 2013

Zakupiłam dwie kaliny ( Wam pozazdrościłam ) " Roseum", " Onondaga" , hortensję " Vanille Fraise", Czarny beż , szałwie, dzwonek dalmatyński i laurencję . Pani w sklepie mi powiedziała, że to bylina a ja się doczytałam, że to oślina jednoroczna. No cóż trzeba będzie zbierać nasiona.

Wiem, że wypalanie traw jest karane, ale nie miałam sumienia zadzwonić na starszego człowieka a głównie dlatego że lubię jego żonę. Przeprowadziłam z Nim rozmowę dyscyplinującą i powiedziałam, że jeżeli zrobi to powtórnie to zgłoszę to. Obiecał, że już tego nie będzie robił.
barbara_kraj... 19:34, 15 cze 2013

ewsyg napisał(a)
Nareszcie się doczekałam.

Ale szpaler! Dobrze miejsce urzyźniłaś

Laurencja jest rośliną jednoroczną, to dla upewnienia.
Debra 19:49, 15 cze 2013

ewsyg napisał(a)

Wiem, że wypalanie traw jest karane, ale nie miałam sumienia zadzwonić na starszego człowieka a głównie dlatego że lubię jego żonę. Przeprowadziłam z Nim rozmowę dyscyplinującą i powiedziałam, że jeżeli zrobi to powtórnie to zgłoszę to. Obiecał, że już tego nie będzie robił.

Rozumiem Cię doskonale Jednak u nas telefon na policję to jest jakas forma donosicielstwa
Mamy we krwi tę solidarność.

W Anglii np. źle zaparkowany samochód jest zgłaszany do służb miejsklich przez sąsiadów w ciągu kilkunastu sekund
Inna historia, inna tradycja...
ewsyg 21:26, 15 cze 2013

Debra, zobaczę co będzie dalej. Nie lubię konfliktów. Próbowałam go zawstydzić, chociaż mój mąż mówi, że to niemożliwe. Mam zamiar porozmawiać w tej sprawie z Jego żoną.
Debra, dziękuję Ci za zwrócenie uwagi na temat warunków siedliskowych róży pomarszczonej. Faktycznie cienisty las nie będzie dobry dla niej. Zagości na różowej rabatce, fajnie przełamie dominację tego koloru, jest ona blisko lasu więc bażanty będą mogły posmakować tych rarytasów. Mają szansę być dowitaminizowane bardziej niż ja.

Bardzo lubię nadawać nazwy poszczególnym miejscom. Mam już : warzywnik, owocową wyspę, Jędrusiowy las, zakątek Ewy, hortensjowy przekładaniec,plażę, wąwóz sławnych Polaków. Takie sobie wymyśliłam, zapewne jeszcze to nie koniec.
ewsyg 21:28, 15 cze 2013

Basiu, jesieniom podsypałam je suszonym, bydlęcym obornikiem. Nadmienię, że kwitną pierwszy raz.
ewsyg 21:30, 15 cze 2013

Tak kwitnie moja róża pomarszczona

zawitka 21:32, 15 cze 2013

Ewa ja jak planuje to muszę widzieć ale też ganiam po ogrodowisku bo tutaj dużo można znalężć i dużo się nauczyć nie zawracając głowy nikomu .,dlatego cieszę się że tu można znależc tyle wiadomości szczególnie jak człowiek wie czego chce pozdrówkaPierwsze smolinoski z koperkiem.
AgnieszkaW 21:33, 15 cze 2013

Piękne masz piwonie. Pozdrawiam
ewsyg 21:51, 15 cze 2013

Piękne i fajnie, piwoniowo pachną, ale miały być dwie różne . Mam jedną co śmierdzi, porażka
AgnieszkaW 21:54, 15 cze 2013

Piwonia śmierdzi? Pierwszy raz słyszę