Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Piaskownia na zakręcie

Piaskownia na zakręcie

ewsyg 20:54, 25 sie 2013

Debra napisał(a)
Pozdrawiam ze słonecznej stolicy

A ja pozdrawiam niedzielnie
ewsyg 20:56, 25 sie 2013

asc napisał(a)
Czytam o operacji

Będzie dobrze... tato miał już dwie operacje... przed pierwszą tak sie bał, że uciekł i nie poszedł... na drugą sam poleciał...... bo jak stwierdził miło widzieć, że pielęgniarka zmieniająca opatrunek jest śliczną blondynką

Aniu, dziękuję za odwiedziny i słowa wsparcia. Już jest dobrze, tylko żal bo nic nie mogę robić na działce a pogoda tak fajna. Można by jeszcze tyle podziałać. W domu też nie poszaleje, nuda.
ewsyg 21:04, 25 sie 2013

Dzisiaj 0dwiedził mnie fruczak gołąbek, mam słaby aparat więc chyba słabo go widać .

eliza3 21:10, 25 sie 2013

Fruczak gołąbek zawsze wzbudza duże zainteresowanie Masz szczęście, mnie nigdy nie udało się go sfotografować Gratuluję
ewsyg 21:12, 25 sie 2013

świecznica chyba ma 2 metry wysokości

I języczka pomarańczowa mocno pogryziona przez ślimaki

ewsyg 21:30, 25 sie 2013

eliza3 napisał(a)
Fruczak gołąbek zawsze wzbudza duże zainteresowanie Masz szczęście, mnie nigdy nie udało się go sfotografować Gratuluję

A dziękuję, dziękuję. Nawet ostatnio często wpada. Lubi budleje, floksy i lukrecje.
Luki 09:51, 26 sie 2013

Widzisz twoja języczka podgryziona, a moja spalona Do tej pory radziła sobie w pełnym słońcu, ale tegoroczne upały dały jej popalić 3 wiadra wody na dzień nawet nie starczały. Kwiaty mimo wszystko piękne
Długo masz świecznice, że taka wielka i piękna ??
Debra 09:53, 26 sie 2013

Jak długo kwitnie Ci języczka. Moja już dawno po, ale rośnie w cieniu i ma śliczne liście. Jak zawsze, coś, za coś.

Pozdrawiam
ewsyg 10:20, 26 sie 2013

Luki napisał(a)
Widzisz twoja języczka podgryziona, a moja spalona Do tej pory radziła sobie w pełnym słońcu, ale tegoroczne upały dały jej popalić 3 wiadra wody na dzień nawet nie starczały. Kwiaty mimo wszystko piękne
Długo masz świecznice, że taka wielka i piękna ??

Świecznicę mam około pięć lat. Kupiłam ją jako małą sadzonkę w doniczce. Przez dwa lata rosła tutaj gdzie mieszkam, potem przesadziłam ją na piaskownie. Rośnie tam trzy lub cztery lata. Troszkę się bałam bo one nie lubią przesadzania, ale sobie nieźle poradziła. Z roku na rok pięknieje.
ewsyg 10:25, 26 sie 2013

Debra napisał(a)
Jak długo kwitnie Ci języczka. Moja już dawno po, ale rośnie w cieniu i ma śliczne liście. Jak zawsze, coś, za coś.

Pozdrawiam

Ta moja to już będzie kwitła do samej zimy. Przynajmniej tak mi się wydaje. Poobserwuje, porobię zdjęcia. Serce mnie boli jak na nią patrzę, tak sobie ją ślimaki w tym roku upatrzyły. Nigdy tego wcześniej nie miałam. Obmyśliłam już plan jak im życie uprzykrzyć bez trucizny. Mam dużo szyszek to je przy ogrodzeniu rozsypię i wokół języczki. One przychodzą z łąki, widzę całe rodzinki pełzające po ogrodzeniu. Jak trafią na ostre szyszki to może odpuszczą.