Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Piaskownia na zakręcie

Piaskownia na zakręcie

ewsyg 23:11, 23 sie 2013

Debra 23:15, 23 sie 2013

ewsyg napisał(a)

Obiecuję, że będę. Kupiłam sobie dużo materiałów to będę szyła, żeby mieć zajęcie w domu no i wełnę pofilcuję. Nie mogę jeździć na działkę bo nie umiem tam siedzieć bezczynnie.

Umiesz szyć! fajna sprawa.
Plan dobry, siedzenie bezczynnie na działce - nie da rady, no może 5 minut
Trzym się
safikey 23:38, 23 sie 2013

Kochana
Moja Mamusia w ubieglym roku miala operacje a teraz w pazdzierniku bedzie miala operacje na zacme na drugim oku.

Oszczedzaj się i duzo zdrowka zycze. Najwspanialej się wypoczywa we wlasnym ogrodku
dajana 23:42, 23 sie 2013

Nie ma za co dziękować Ewuniu my tu wszystkie się nawzajem wspieramy.Tworzymy takie kółeczko mocy i serdeczności które wraca do nas samych i nie ukrywam że każdej z nas jest potrzebne wcześniej czy póżniej Czytam że umiesz szyć ,to tak jak ja tez umiem, samouk ale potrafię .Kobieta jak musi wszystkiego niemal się nauczy prawda? Pozdrawiam serdecznie i lecę wkleić swoja trawkę Niby nic a cieszy
barbara_kraj... 00:48, 24 sie 2013

Ewo, a jak się filcuje wełnę?
ewsyg 09:05, 24 sie 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Ewo, a jak się filcuje wełnę?

Musisz mieć specjalną wełnę do filcowania. Niestety nie mam już takiej, wszystko wyrobiła i specjalną igłę oraz gąbkę. Ja filcuję na zwykłej gąbce, ta specjalistyczna jest droga.

Są dwie techniki filcowania. Na sucho ( i to jest ten zestaw) i na mokro. Ważne jest jak rwiesz i układasz wełnę. Nie bardzo potrafię to opisać, ale na pewno na necie znajdziesz filmy instruktażowe. Ja filcuję na sucho a potem obrabiam na mokro w ciepłej wodzie z mydlinami. Ja już element masz ufilcowany to w takiej kąpieli dopieszczasz go .

Można nadawać różne kształty

ewsyg 09:08, 24 sie 2013

safikey napisał(a)
Kochana
Moja Mamusia w ubieglym roku miala operacje a teraz w pazdzierniku bedzie miala operacje na zacme na drugim oku.

Oszczedzaj się i duzo zdrowka zycze. Najwspanialej się wypoczywa we wlasnym ogrodku

Bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Również pozdrawiam cieplutko.
To fakt, we własnym ogródku najlepiej. Moje włości to niestety jeszcze nie ogród, ale i tak jest fajnie.
ewsyg 09:08, 24 sie 2013

dajana napisał(a)
Nie ma za co dziękować Ewuniu my tu wszystkie się nawzajem wspieramy.Tworzymy takie kółeczko mocy i serdeczności które wraca do nas samych i nie ukrywam że każdej z nas jest potrzebne wcześniej czy póżniej Czytam że umiesz szyć ,to tak jak ja tez umiem, samouk ale potrafię .Kobieta jak musi wszystkiego niemal się nauczy prawda? Pozdrawiam serdecznie i lecę wkleić swoja trawkę Niby nic a cieszy

i buziaczki
Debra 10:57, 24 sie 2013

Pozdrawiam ze słonecznej stolicy
Mala_Mi 13:00, 25 sie 2013

Czytam o operacji

Będzie dobrze... tato miał już dwie operacje... przed pierwszą tak sie bał, że uciekł i nie poszedł... na drugą sam poleciał...... bo jak stwierdził miło widzieć, że pielęgniarka zmieniająca opatrunek jest śliczną blondynką