Witam,proszę o podpowiedź co dalej..? może bukszpany,żółte i purpurowe berberysy,żurawki żółte,więcej host,lawenda,tawułka? działka przy lesie,zależy mi na spójności..czy idę dobrym tropem?
zdjęcia mało fachowe ale robiłam je zanim odkryłam Ogrodowisko
Witam i dzięki za pomoc.
Z tej strony mam słońce tylko z rana, a dodatkowo przed rabatą rośnie wysoki świerk "poświąteczny". Hortensje jeszcze nie kwitły, mają być białe, a rododendrony mini są czerwone. Kupiłam w weekend trawy. Posadzę i wrzucę zdjęcie. W sobotę w okolicy są targi ogrodnicze, poczekam z tymi żurawkami
Witam Mam w ogrodzie duże rabaty z różnymi krzewami. Chciałabym czymś je "zagaić", nie lubię zbytnio, jak widać piach na rabacie. Na jednej rosną formowane jałowce i tu będą wysypane kamienie. Natomiast tam gdzie rosną pęcherznice, wierzba na nodze, krzewuszka i perukowiec chciałabym posadzić jakieś roślinki. W większości panuje tam cień od krzewów. Może macie jakieś pomysły?
do cienia koniecznie funkie, runianka i żurawki,może bergenia, przydałoby się coś o większych liściach, bo są same drobniutkie na rabacie
podsadziłabym plamami, czyli więcej jednakowych roślin w swoim własnym towarzystwie, czyli grupa, po lewej na zakręcie obwódkę z żurawki, czyli wijący się rząd żurawek tego samego gatunku