mam strasznie niewiele czasu, ale jak bedą wiśnie to migdałek odpada, bo już, będzie dominanta na tej działce
w tym wątku Danusia już kilka razy podawała różne propozycje na taką frontową rabatę, przejrzyj obrazki od początku i coś znajdziesz
rządek kulek Ci się niedługo znudzi i będziesz myśleć jak go urozmaicić
lepiej odrazu dobrze zaplanowaać, rabatę w całości i ogród w całości
Malgosik, jak znajdziesz chwilę, to będę wdzięczna za sugestie odnośnie mojego małego ogródka (wczesniejszy post w tym wątku), bo Twoje uwagi do innych projketów są bardzo interesujące!
kzaremba a od ulicy nie chcesz się wysłonić żywopłotem?
kula z cisa jest piękna, duża, ale samotna i wchodzi już na ogrodzenie
przydałoby się dla niej inne miejsce, by ją ładnie zaprezentować na rabacie, może ją przenieś za dom?
w rogu mi się prosi o jakieś duże drzewo
wzdłuż drogi poszerzyłabym jeszcze rabatę i jej brzeg musi być równy, jak brzytwa
i zaokrąglenie w rogu też
to co z tym żywopłotem?
bo od tego w dużej mierze zależą dalsze nasadzenia
Malgosik cis jest duży i raczej marne szanse na przesadzanie. Tuje z przodu domu są niekoniecznie bo nie chcemy się odgradzac a przeciwnie pokazać piekny przod przed domem. Wypoczynek jest z tyłu domu więc odgrodzilismy tylko sąsiadów . Jeśli chodzi o rabat to czemu linia powinna być jak brzytwa? Będzie Brzydko tak jak jest teraz?
równiusieńka linia rabaty, czy to prosta czy zaokrąglona + idealny trawnik to podstawa by ogród ładnie się prezentował
mówi się nawet, że trawnik to najważniejsza roślina w ogrodzie, to on podkreśla urodę roślin, na jego tle one się ładni prezentują
ale było o liniach
zobacz ogród, który zrealizowało Gardenarium, linie trawnika prościutkie i jest pięknie, swoją drogą ciekawa lektura do przestudiowania.