Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat » Edycja postu

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

wera 18:49, 30 sie 2016

Witam ponownie potrzebuję pomocy jak wszyscy tutaj nie wiem co posadzić, z lewej strony za zawijaskiem z bukszpanu jest magnolia susan zakupiłam 2 małe stożki z bukszpanu nie są jeszcze posadzone -brak pomysłu,jedną wiśnie umbre też czeka w donicy myślałam o 3 ale nie wiem czy w tym miejscu jest sens- szczepienie na 2 metry chciałabym aby było coś tam zimozielonego może ktoś pomoze długość raraby 10 metrów szerokość około 4
Gardenarium 19:08, 30 sie 2016

Gintura napisał(a)

pozdrawiam

Moim zdaniem ten kacik trzeba rozjaśnić, dawanie tam czerni jeszcze bardziej pogłebi smętny odbiór tego miejsca.

Trzeba skupić się na zasłonieciu tej skrzynki, bzrydkiego płota i nóg cyprysika.

Daj hortensje (nr 2)
Na płot daj bluszcz i go przymocuj żeby zasłonił (nr 1)
W nogi hortensji daj zurawki Berry Smoothie, ozywią (nr3)
Z przodu Carex Evergold.
Jeśli za wąsko, poszerz rabatę, nie może być taka mała, że tylko takie bździnki się zmieszczą.

Instagram Ogrodowiska
EwciaK 19:50, 30 sie 2016

Kochani co tu jest nie tak?
EwciaK 19:51, 30 sie 2016

Dodam, że przed kulkami wsadzone są tulipany po linii koła. Trawnik jest do naprawy.
wera 19:57, 30 sie 2016

taki styl czy nie pasuję nie wiem co jeszcze tam posadzić
Gardenarium 20:38, 30 sie 2016

Rabata jest prawie (?) prosta, a nasadzenia w łukach, To nie pasuje. Za mało drzew, za duże odstępy w żywopłocie między tujami. Takie mi się nasuwają odpowiedzi. Sznureczki, nie wiem ale to jakoś dziwnie wygląda.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:41, 30 sie 2016

EwciaK napisał(a)
Kochani co tu jest nie tak?

Same kulki rabaty nie czynią, to jest nie tak Smutno, zielono w tym jest problem. Musisz to ożywić, dodać koloru i nie nastawiac się wyłącznie na bryły.

Instagram Ogrodowiska
wera 20:54, 30 sie 2016

Gardenarium napisał(a)
Rabata jest prawie (?) prosta, a nasadzenia w łukach, To nie pasuje. Za mało drzew, za duże odstępy w żywopłocie między tujami. Takie mi się nasuwają odpowiedzi. Sznureczki, nie wiem ale to jakoś dziwnie wygląda.

no ma Pani racje to co mam zrobić może podpowie Pani troche?
UMA 21:31, 30 sie 2016

Witam
Potrzebuję opinii i pomocy w kontynuacji dalszej części rabat przed domem. Chciałabym prosić o podpowiedź. Początek jest taki jak na zdjęciu poniżej. (zdjęcie 20.06.2016).

EwciaK 21:36, 30 sie 2016

Gardenarium napisał(a)

Same kulki rabaty nie czynią, to jest nie tak Smutno, zielono w tym jest problem. Musisz to ożywić, dodać koloru i nie nastawiac się wyłącznie na bryły.

Szefowo kulki mialy byc w zwirku i przed nimi tulipany na wiosne. Czy dobrym pomyslem bedzie zeby dac zurawki miedzy kulki czy jakies niskie trawki na przyklad carex evergold?