Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :) » Edycja postu

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Katkak 22:34, 22 maj 2015

Tak Doorenbos są super, szczególnie takie dwupienne okazy na przykład. Ponieważ rezygnuję z warzywnika zastanawiam się nad posadzeniem 2 - 3 szt. u siebie w tamtym miejscu właśnie. Ponieważ na wprost jest rabata ze złotymibrzozami (szt. 2), hortkami Limelight, berberysami i trawami, to na miejscu warzywnika zrobiłabym podobną tylko z innymi odmianami. Z pożytecznymi właśnie, może hortkami Vanilkami, no i trawiszczami jakimiś? Sama nie wiem i zastanawiam się jeszcze. A pod gruszką taka kwiecista rabata mi się marzy. Floksy, jeżówki, przetaczniki, może ta rutewka właśnie... Co myślisz?
Bogdzia 22:35, 22 maj 2015

Gratki na 600 i do zobaczenia.
Luki 23:27, 22 maj 2015

Kasiu koniecznie sadź brzozy i powtórz nasadzenia ze zmianą odmian, będzie bardzo ładnie to współgrać i pasować zarazem to charakteru ogrodu Ja cały czas kombinuję aby wsadzić jedną taką brzozę w narożniku warzywnika, ale nie wiem czy to dobry pomysł
Wiesz, że jak byliny to ja zawsze będę popierać, jeżówki floksy przetczniki, można jeszcze pysznogłówkę dorzucić, i mamy burzę kwiatów latem, dobrze byłoby dorzucić do takiego zestawu jakieś wyższe trawy, i koniecznie w grupach, jak zobaczyłem spektakl tych powyższych kwiatów w ogrodzie właścicieli Bylinowego to się po prostu zachwyciłem. Fakt wiosną szału nie ma, ale temu też można przecież zaradzić cebulowymi, czy chociaż wsadzają kilka wcześniejszych bylin np orlików czy serduszek. Rutewka jest bardzo delikatna, kwiatuszki są drobne, ale strasznie urokliwe, zachwycałem się dzisiaj nimi kilka razy, ale one najlepiej rosną w półcieniu, więc jeżeli na takie rabacie to trzeb posadzić tak sprytnie, aby miała jak najwięcej cienia. Moja rutewka powędrowała na hostowisko i muszę bardzo nieskromnie powiedzieć, że jestem nim w tym roku zachwycony, tak mi się podoba, że tylko ubolewam na tym, że jest takie małe i zmieszczę, a raczej upchnę tam co najwyżej dwie hosty, i już nawet nie mam w którą stronę go powiększyć

Bogdziu przygotowany na jutro uciekam spać w oczekiwaniu na mnóśtwo pozytywnych wrażeń
Nallar 00:01, 23 maj 2015

Zostawiam gratki na 6 setek.
Kuba 06:15, 23 maj 2015

Zazdroszczę spotkania w miłym towarzystwie miłego dnia!
gratulacje z okazji okrągłej stronki
Katkak 11:22, 23 maj 2015

Ale super, że popierasz mój pomysł . To wiele dla mnie znaczy, bo Twój ogród bardzo mnie inspiruje i każą Twoją radę cenię sobie mocno . Jak tak lubisz hosty, to może znajdziesz kawałek miejsca na kolejne hostowisko? U mnie rosną one w różnych miejscach, w niewielkich grupkach, ale w połączeniu z innymi roślinami. Pysznogłówka też jest na mojej liście . Tylko muszę odpowiedni fundusz uzbierać i składam zamówienie . Baw się dobrze na spotkaniu u Bogdzi i liczę na duuuużo zdjęć. Pozdrawiam .
Lukasz2013 13:24, 23 maj 2015

Gratuluje 6 setek.
popcorn 20:58, 23 maj 2015

600 stron! gratki!
dziekuje za mile spotkanie i zakupy! I gratisy! Cudne te zurawki! Jutro musze je gdzies wkomponowac Na zawilca mam miejsce, duza doniczka to sie szybko rozbuja Dziekuje!
pozdrowka!
Luki 22:14, 23 maj 2015

Ewo dziękuje

Ewo spotkanie bardzo udane

Kasiu u mnie miejsce na rabaty definitywnie się skończyło, ewentualne miejsce to upychanie na obecnych i lekkie powiększenie dwóch, aby rozsadzić za gęsto posadzone rośliny Zdjęć mam mnóstwo, ale dzisiaj już chyba nie dam rady wkleić, jestem strasznie zmęczony

Łukasz dzięki

Karolino cieszę się, że roślinki się podobają, a zawilec mam nadzieję że ładnie ruszyć bo to zeszłoroczna sadzonka, która zimowała w doniczce, wiec już troszkę zahartowana

Gdzie tam jakieś wątkowe liczby ważne, dzisiaj ważniejszy jest ogród Bogdzi i to, że mogłem po raz kolejny go zobaczyć za co ogromnie dziękuje.
Na relacje zapraszam jutro u Bogdzi bo dzisiaj już nie mam sił wybierać spośród 400 zdjęć

Na zachętę
admete 07:11, 24 maj 2015

Gratki z okazji 6 stówek!!!!!!! i idę nadrabiać